Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-10-2011, 11:07 AM
terryfryar@yahoo.com terryfryar@yahoo.com is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Benton, IL
Posts: 8
Default SC48 reboot during show

We purchased a used SC48 over the winter. It's not too old and is in great shape. It's running 2.8.x software. Had it in the shop and ran many tests, did burn-ins and all was well! No problems at all and it had probably several hours of uptime on it just in the shop.

Did our first show of the season last night and the SC48 rebooted twice during the first band. Lost all audio for 30 seconds as desk reloaded. Both times I was not doing anything on the console. It was a cold reload, as XP actually rebooted. I did get the "this console was not shut down properly" messages as well when it came back up.

Once I get it back out of the truck, I'll post on specific hardware/software details, but is this common? We've been a yamaha shop for years and were quite excited about this digi board, but now I'm a bit terrified to use it! We've got some festivals coming up that'll be using this board as the system driver and I simply cannot have this happen during one of those or we'll be in big trouble!

I reran the surface and mix engine tests and they were all ok. I tried to see if there were any event logs in XP that I could see, but the XPe is so locked down, I could not find any way to do so? This console did come with a case that has a doghouse cover that doesn't leave much room for the area above the right side (looking from the back) to breathe...it gets pretty warm and we were wondering if a thermal situation could have caused this? We left the doghouse cover off the rest of the night and didn't have any more problems? We did not bring our UPS (which we would normally use), but our furman showed good power off our distros.

Are there any other tests we can do? Can I pull the cover off this console to see if I need to clean any heat sinks or fans? Maybe there's a dead fan, as the right rear seems to get pretty warm? Does this console have a "shop manual" for download anywhere?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-10-2011, 02:36 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,814
Default Re: SC48 reboot during show

Could it be a power issue? Most sound companies are running digital desks on UPS units. An APC unit like this one might be a good investment.
http://www.bestbuy.com/site/APC+-+15...=UPS&cp=1&lp=6
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2011, 05:57 PM
terryfryar@yahoo.com terryfryar@yahoo.com is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Benton, IL
Posts: 8
Default Re: SC48 reboot during show

I'd say that it's certainly possible, although we've run other types of digital desks without a UPS with no trouble. I'm certainly hoping that's what the issue was, although the power was from our distro, directly tapped off a 400 amp dedicated house audio power box. Voltage was 126 all night.

We do normally use a SmartUPS unit for our digital desks, though...just didn't have one this night. This night we were running an M7 at monitors and dolby lake dsp (as well as several other dsp's) and neither of those units had any difficulty though...and they were on the same distro.

What puzzles me is we've "burned in" the desk in the shop by leaving it on for 1/2 days while running low volume audio through it. No problems at all. I really hope it was just the power! Aside from the surface tests and the engine test in the venue console software, are there any other tests I can run?? Does anyone know how to pull the windows event logs from WinXPe??
Reply With Quote
  #4  
Old 04-11-2011, 09:39 AM
Sheldon Radford's Avatar
Sheldon Radford Sheldon Radford is offline
Avid
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,293
Default Re: SC48 reboot during show

Hi terry,

Sorry to hear about this experience. Please contact the support team immediately at 650-731-6111 or venuesupport(at)avid(dot)com so they can follow up further.

The console does keep a log file for diagnostic purposes, and this may give some insight into what happened.

Sheldon
Reply With Quote
  #5  
Old 04-11-2011, 11:00 AM
terryfryar@yahoo.com terryfryar@yahoo.com is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Benton, IL
Posts: 8
Default Re: SC48 reboot during show

Will do Sheldon! Thanks!
Reply With Quote
  #6  
Old 04-15-2011, 10:28 AM
Kenmillerjr's Avatar
Kenmillerjr Kenmillerjr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Warner Robins, GA
Posts: 597
Default Re: SC48 reboot during show

I've gotten into the habit of using a UPS on every system I use. If/When the power does fluxuate or drop, I do not want to wait for the console/gear to boot back up or improper shutdown for that matter. I think it is a good practice to get into.
__________________
Ken Miller, Jr.
Audio Engineer
Southside Baptist Church | Warner Robins, GA

| VENUE Profile 96X64 with MADI Option | ProTools 7.4.2 HD3 Accel PCI | ProTools 10 Native | MacBook Pro 17" OS 10.7.1 2.3GHz Intel Core i7 8GB Ram | Mbox 2 Pro | Mbox 3 Pro | Motu 896mk3 Hybrid |
Reply With Quote
  #7  
Old 05-04-2011, 09:09 AM
terryfryar@yahoo.com terryfryar@yahoo.com is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Benton, IL
Posts: 8
Default Re: SC48 reboot during show

Just an update.....

We've had our SC48 at a outdoor festival all weekend. Took our UPS this time, and we've had zero problems! Looks like all is good!

Thanks!
Reply With Quote
  #8  
Old 05-07-2011, 10:01 AM
digidesigner digidesigner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: World
Posts: 2,191
Default Re: SC48 reboot during show

Quote:
Originally Posted by terryfryar@yaoo.com View Post
Just an update.....

We've had our SC48 at a outdoor festival all weekend. Took our UPS this time, and we've had zero problems! Looks like all is good!

Thanks!
Just an idea... the power button and reset buttons on SC48 are pretty easy to push, if your doghouse was stuffed with cables, you might hit the switches by mistake when board gets pushed...
Reply With Quote
  #9  
Old 05-12-2011, 11:06 AM
terryfryar@yahoo.com terryfryar@yahoo.com is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Benton, IL
Posts: 8
Default Re: SC48 reboot during show

Hmm...interesting idea! Our doghouse is indeed pretty full....I wonder if this was it?? Man....I'll feel pretty stupid if that was it!
Reply With Quote
  #10  
Old 05-13-2011, 04:15 AM
digidesigner digidesigner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: World
Posts: 2,191
Default Re: SC48 reboot during show

Quote:
Originally Posted by terryfryar@yaoo.com View Post
Hmm...interesting idea! Our doghouse is indeed pretty full....I wonder if this was it?? Man....I'll feel pretty stupid if that was it!
Hey man, no reason to sweat! I hate the way these buttons are in there... I constantly forget to pull power out first after the show... and then when I already have put my mouse and monitor away and are pulling the cables hit the power button by mistake and board wakes up.. doh!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible! S-ACU VENUE Live Sound Systems 38 04-26-2018 07:26 PM
show me your sc48 flightcase! digidesigner VENUE Live Sound Systems 5 07-26-2011 03:26 PM
SC48 Plug-ins rack unresponsive during show! andersf VENUE Live Sound Systems 3 04-06-2011 08:28 AM
VENUE D-Show 2.8.1 Software Update for SC48 Avid VENUE Live Sound Systems 0 12-15-2009 09:47 AM
VENUE D-Show 2.8 Standalone Software for VENUE SC48 Avid VENUE Live Sound Systems 0 05-13-2009 12:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com