Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-24-2013, 07:40 AM
jmo1112 jmo1112 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 27
Default Alesis io2 Express w/out ASIO4all for mobile rig?

Hey guys. A while back I bought an Alesis io2 to have in case I needed an inexpensive, small rig to travel with (for voice over work). I assumed it had it's own drivers, like an Mbox, that would handle the audio. However, Pro Tools insists that I use the ASIO4all, in which I get really, really poor performance out of. Does anyone know if that Alesis HAS to use ASIO4all with Pro Tools, or is there a way I can force Pro Tools to use the Alesis?

Thanks.

Oh, and Windows 7 - 64 bit. Pro Tools 10.2
Reply With Quote
  #2  
Old 05-26-2013, 11:50 AM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,360
Default Re: Alesis io2 Express w/out ASIO4all for mobile rig?

Quote:
Originally Posted by jmo1112 View Post
Hey guys. A while back I bought an Alesis io2 to have in case I needed an inexpensive, small rig to travel with (for voice over work). I assumed it had it's own drivers, like an Mbox, that would handle the audio. However, Pro Tools insists that I use the ASIO4all, in which I get really, really poor performance out of. Does anyone know if that Alesis HAS to use ASIO4all with Pro Tools, or is there a way I can force Pro Tools to use the Alesis?

Thanks.

Oh, and Windows 7 - 64 bit. Pro Tools 10.2
Alesis does offer drivers for the unit but they are asio4all v2.10 you can find it here
http://www.alesis.com/company/media2...AWQHbFY1BjY%3D

If the link doesn't work go to http://www.alesis.com/io2 click on the docs & download tab and it's the last one down there.

I know it's no comfort, but third party drivers are really the responsibilities of third parties vendor. If these drivers does not give you good performance then you should warn Alesis about it so they can fix it.
__________________
Manny.

#BOYCOTTTUSPRODUCTS

just not Pro tools and compatible plugins...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will ASIO4ALL let me do this...? Dufo Windows 3 05-21-2013 10:16 PM
Asio4all Aussie169 Pro Tools 9 4 11-30-2010 02:33 PM
Mobile Intel GM965 Express chipset compatible? Kaux 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-08-2008 09:34 AM
>> PCI Express - going mobile Howardk Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-02-2007 08:43 AM
Mobile Intel 915 Express Chipset Family bhuman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 05-22-2005 05:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com