Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-15-2017, 08:20 AM
right beside right beside is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Sacramento, CA
Posts: 207
Default Group Color Assignment Bars Gone Missing?

I posted about this in the PT 10 forum, but had no luck there.

Out of nowhere, some of the little color bars that appear to the left of group names in the group menu section have disappeared, and in the edit window, those groups no longer have a color assignment at all.

I've never seen this and can't figure out how to bring them back.

Is there even an option to turn the color for different groups completely on
or off, while leaving others alone?

Or is this a bug?

Look at the group menu in the picture below. Do you see how some of the groups are missing a color bar to the left of their name? Where did they go? The groups are still enabled, they just have no color in the edit window, which confuses things if there are multiple colorless groups next to each other in the edit window.

I've searched for the answer and watched a few tutorials, but haven't found anyone or anything mention enabling/disabling just a groups color.

Thanks.



__________________
System Details
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2017, 09:25 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 13,593
Default Re: Group Color Assignment Bars Gone Missing?

Because you got no help here starting yet another thread on the same subject won't get you help here. Besides which it's against the TOS (aka forum rules).
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-15-2017, 09:53 AM
right beside right beside is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Sacramento, CA
Posts: 207
Default Re: Group Color Assignment Bars Gone Missing?

Musicman691,

Thanks for chiming in again. I think I see what you mean. So, you don't really know if group color bars can be turned on and off, and think this might really just be a bug or glitch? And I should go ahead and swap in my clone?

That's kind of my thinking too. I couldn't find it as an option in the PT reference guide and clicking where the bars should be with different modifiers had no effect. Adjusting system prefs did nothing as well, at least the ones I tried. I've also never seen this before.

Still, I might wait to see if a more knowledgeable user responds, in case this ends up being just a dumb setting that got toggled off somehow. That has happened in the past as well, and back then, when this forum was more populated, getting a quick response from a friendly pro who was familiar with a lot of less-used features of PT, saved me and others a lot of potentially wasted troubleshooting time.

Thanks for your help.
__________________
System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where did my group color bars go? right beside Pro Tools 10 Discussion 5 10-14-2017 08:26 AM
Missing track color in edit window maxsoundvibe Getting Started 2 04-13-2015 08:04 AM
> Can't change a Group's Color Howardk Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 07-29-2009 09:00 AM
HELP. Missing Bars in Pro Tools AmericanCheese Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-12-2008 08:15 PM
"Group Color Bug" - a new 7.4 variation poly915 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 12-11-2007 10:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com