Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-23-2004, 09:23 AM
gwattaloopy1 gwattaloopy1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 102
Default NEVE, MANLEY, TUBE TECH, SYTEK!!!!!

IF ANYONE IS USING THESE OR ANY OTHER HIGH END PRE-AMP,
HOW ARE YOU HOOKING IT UP TO YOUR DIGI 001 OR 2???????
I JUST GOT TUBE TECH MP1A AND IT ONLY HAS XLR OUTPUTS,
AND THEY ARE EXTREMELY HOT!!!! I TOOK 2 XLR OUTS AND WENT
INTO THE FRONT OF DIGI 001 WITH THE GAIN ALL THE WAY DOWN
AND THE PAD ON. THIS WORKED OKAY BUT THE SIGNAL WAS STILL
A LITTLE HOT. DOES THIS DEGRADE THE SIGNAL IN ANY WAY???
I TRIED ACC GUIT, ACCORDIAN, AND VOCALS. IT SOUNDS AMAZING.
BUT ALSO I DONT WANT TO BE LIMITED TO THE XLR OUTS SINCE MY
WHOLE STUDIO IS 1/4". I HAVE A BERHINGER PATCH BAY. I
TRIED AN XLR TO 1/4" CABLE OUT OF THE TUBE TECH BUT IT
WAS JUST TOO HOT. IS THERE SOMETHING TO KNOCK IT DOWN BUT
KEEP THE SOUND. WHAT ARE YOU GUYS USING????????
THANKS
Reply With Quote
  #2  
Old 02-23-2004, 10:24 AM
Bastiaan Bastiaan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nederland
Posts: 6,914
Default Re: NEVE, MANLEY, TUBE TECH, SYTEK!!!!!

READ THE MANUAL AND STOP USING CAPS BUT I THINK THE ANSWER TO YOUR PROBLEM IS TO USE SOME CABLES WITH AN XLR CONNECTOR ON ONE END AND A 1/4 TRS-JACK ON THE OTHER SIDE YOU GET IT SO HOT BECAUSE INPUT 1&2 ON THE DIGI001 ARE MICROPHONE INPUTS IE MICPRRE'S I DONT SEE WHAT MANLY AND MYTEK HAVE TO DO WITH IT I HOPE YOU DO UNDERSTAND THIS WAY OF WRITING IS LIGHTLY TIRING BUT YOU MUST READ IT TO UNDERSTAND WHAT I WROTE

So please, use interpunction and only Caps where the are supposed to be...
__________________
What's that?
- That's the machine that goes "pling".


Bastiaan
Reply With Quote
  #3  
Old 02-23-2004, 11:01 AM
pk_hat pk_hat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: grimy Brooklyn
Posts: 4,680
Default Re: NEVE, MANLEY, TUBE TECH, SYTEK!!!!!

If you're using an external preamp, you should use the Line Inputs on the 001, as in inputs 3 through 8, then conrol the input gain via PT. I also think you need to read up on gain staging and similar things, otherwise you're highly jeopardizing the TubeTech's sonic capabilities, which would be a shame.
__________________
www.myspace.com/krou
Reply With Quote
  #4  
Old 02-23-2004, 01:16 PM
Barhab Barhab is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 238
Default Re: NEVE, MANLEY, TUBE TECH, SYTEK!!!!!

Well you know .. the thing is that you're jeopardizing Tube-Tech's capabilities only by running it through Digi001's [bleep] converters (no offense Digidesign..but I guess you agree). Buy some Swissonic converters, which are cheap and rival Apogee Rosetta! Swissonic AD24 should be a good choice and you can connect it to Digi001's ADAT input - the Swissonic WD8 would also be a good choice as masterclock, which would reduce jitter even more



Reply With Quote
  #5  
Old 02-23-2004, 01:19 PM
Barhab Barhab is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 238
Default Re: NEVE, MANLEY, TUBE TECH, SYTEK!!!!!

*pssst* the one and only mighty Elliot Scheiner uses Swissonic gear .. can't be bad
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High End Preamps (Neve 1272 Pair, Manley Slam!, Tube Tech MP 1A) Eduardo Apolonia Buy & Sell 2 03-05-2014 08:56 AM
Manley Voxbox or Neve Portico II spiritfallrecording General Discussion 6 11-02-2013 06:09 PM
Tube-Tech CL 1B NewVersion 1.1.1.1 K.I. Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-10-2008 11:35 PM
New Tube-Tech CL 1B plugin for HD ! Dutchmuzik Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 03-29-2007 03:21 PM
Tube Tech MEC 1A - your opinion? Kuba Pietrzak 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-03-2002 08:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com