Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-24-2014, 07:02 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,035
Default Here's a list of my frequent Pro Tools issues

I've been running Pro Tools since 2008, starting on a PC and for the most part have not had any major performance issues. Even when switching to Mac last year, things were still pretty smooth. Now that I'm on Mavericks, things have seemed to change.

I too am getting "Out of CPU Power" errors on my Mac Pro (specs in my sig) lately. One session I specifically remember getting it on was only reading only 11% CPU usage. And I'm running my buffer at 512 because I have UAD. This even happened while tracking 11 tracks from Maschine 2.2 plugin.

I also randomly get the garbled audio glitch where I have to toggle the buffer setting.

I've been getting random crashes ever since updating to Mavericks. I'll be working and Pro Tools 11 will just close for no reason or warning.

Another thing I noticed since updating to Mav is when scrolling horizontally in the Mixer window, the gain meters get EXTREMELY laggy and almost come to a halt.

Also had some issues with the newest 003 Rack driver that was released earlier this month, 11.1.3, which says it supports Mavericks. It kept changing the clock source on it's own causing audio to not work properly. I realized this may have been because I installed the driver right over the previous driver instead of uninstalling the old driver first. So I go to run the driver uninstaller and the uninstaller repeatedly fails. So I had to figure out how to manually uninstall the driver because the paths/files in Avid's instructions for manually uninstalling a driver didn't match up hardly at all. But once I unsurely deleted a bunch of files that I suspected to be driver files and reinstalling the driver, this issue has been resolved.

Apples stability seems to be going down lately with OSX, and iOS as well. Not entirely sure if these issues are Avids fault. I've done the optimizations and delete all the prefs!
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #2  
Old 12-24-2014, 03:38 PM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,203
Default Here's a list of my frequent Pro Tools issues

DJ, that's not a list.
Sorry… I know that's not helpful at this juncture.
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V19.12 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG

~ Mac Pro (Early 2009) - 2 x 2.26 GHz Quad-Core-32 GB RAM-10.13.6 / Pro Tools Ultimate 2019.10 / Apollo 16 / Avid S3 ~
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
List of known issues for PT 11? b1daly Pro Tools 11 3 06-28-2013 05:44 AM
My list of PT10 issues IO Composer Post - Surround - Video 0 11-14-2011 03:52 PM
Transfuser: My list of issues Gothboy Virtual Instruments 0 10-03-2010 08:11 AM
frequent kernel panics after quitting pro tools wreckthisplace Pro Tools M-Powered (Mac) 2 08-13-2008 12:34 PM
Frequent crashes in Pro Tools 6.1 TDM / 10.2.6 soundforgames Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 08-31-2003 09:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com