Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-27-2011, 10:10 AM
sonicapg sonicapg is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 102
Default Digi 001 with Intel P45 ?

Hi.

I am trying to install my Digi 001 in a Intel Celeron E3200 ,2gb ,Intel p45 chipset,Nvidia 8400 GS vga card.


Every single time , I was getting Blue Screen of Death.
I did the following

1.installed PT 6.4
2.installed latest pace drivers from pace's site#
3.installed cs9
4.disabled DEP Execution

after disabling DEP Execution ,pro tools starting ,I am making a new project ,made 32 mono audio tracks ,armed 16 and start recoding.
System is able to record for some time ,more than 5-6 minutes at least ,I am getting NO DAE error messages ,[that is PT is giving me NO error messages] but from time to time I am getting a blue screen of Death .

Please note that I have gotten a BSOD when PT was NOT active ,just system was idle ,showing only windows desktop.sandra will be posted asap .

please help
Reply With Quote
  #2  
Old 03-27-2011, 10:35 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Digi 001 with Intel P45 ?

You install the cs6 plug in updater? You need to do that also.

Theres a very good chance its the Celeron processor. You should consider changing that to a Core 2 processor or Pentium Dual Core.

One of the many reasons Celerons are not recommended is that they do not always contain certain instruction sets or architectural features essential to running Pro Tools so depending on the model and vintage of the Celeron it may run poorly or not run at all. Having said that the fact that its crashing at idle suggests a driver or configuration error.

Knowing the terminal stop error it gives when blue screening would help immensely E.G. "BAD POOL CALLER". If you write down the entire hex code (0x0000B3, 0x00000, blah blah blah) and punch it into Google it should link you to a MS knowlage base article on that specific fault.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #3  
Old 03-27-2011, 11:18 AM
sonicapg sonicapg is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 102
Default Re: Digi 001 with Intel P45 ?

Thank you for your answer

I know and certainly agree with you that Celeron cpus isnt the best choice for PT.however ,this specific cpu is bought october 2010,so its basically a new , 6 months old model [or maybe a couple more].Its my understanding ,that ,newer celerons are ALMOST identical in terms of specs and instruction set with lower end dual cores.May be a configuration problem ,thats why I ve putted pci card in another slot.


As I'm writing this message [on laptop] ,big counter window is showing me over 15 minutes of recording 8 mono audio tracks.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-27-2011, 04:08 PM
sonicapg sonicapg is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 102
Default Re: Digi 001 with Intel P45 ?

System appears to be okay .
Motherboard of this is Foxxcon p45a ,socket 775 ,with Intel Celeron E3200 is cpu.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP WITH MY DIGI 002 I JUST UPGRADED THE OSX MY INTEL MAC JBass 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-13-2007 11:28 PM
Intel and Mojo??? Digi??? SteveBorne Post - Surround - Video 3 02-19-2007 09:34 AM
Thanks for intel XPAND Digi Bugly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-13-2006 11:04 AM
Digi 002 Rack & Intel 915PL Maki 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-16-2005 08:09 AM
Digi 001 + Intel Chipset? matta 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 07-08-2004 08:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com