Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-15-2002, 10:28 PM
Heaven Heaven is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Australia
Posts: 57
Default Power of a DSP farm compared to Mix farm? Realistically.

The DSP has two or four chips? And the Mix has six... Are the motarolla chips fairly comparable on both cards?

Thanks for any help people

Peace
__________________
Mans greatest achievement is learning when "not" to speak.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2002, 11:53 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default Re: Power of a DSP farm compared to Mix farm? Realistically.

the dsp farm will give you 8 in/outs
the mix farm will give you 16 in/outs
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-15-2002, 11:59 PM
Heaven Heaven is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Australia
Posts: 57
Default Re: Power of a DSP farm compared to Mix farm? Realistically.

Hi Alecio,

I meant the actual DSP power, not the ins/outs. Is a DSP farm 2 chips or 4?

Hows life in Brazil?

Steve
__________________
Mans greatest achievement is learning when "not" to speak.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-16-2002, 03:29 AM
Zeus Zeus is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Finland
Posts: 864
Default Re: Power of a DSP farm compared to Mix farm? Realistically.

The DSP farm has 4 chips which are less powerful than the ones on the MIX card. Waves plug-ins, however, seem to utilize the old farm cards nicely...

Z
Reply With Quote
  #5  
Old 06-16-2002, 08:36 AM
Ray Lyon Ray Lyon is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Waynesville, NC
Posts: 734
Default Re: Power of a DSP farm compared to Mix farm? Realistically.

The Mix Farms have three different kinds of chips (total of 6) some of which run different plugs than the others... (can't remember the scientific details but if you do a search here on DUC you will find plenty of info) For example, you can't run more than 4 reverbs on a Mix farm... however, the DSP farms all have the same kind of chip... DSP farms are a good option (esp. costwise) if you are a heavy Waves user or need an extra card for non time based (ie: NOT reverb, delay, pitch shifting) processing...
__________________
Ray Lyon
www.raylyon.com

• Mac Pro 5,1 flashed 2009 model 4,1
• 12-core 2.93ghz "Westmere", 64 GB RAM
• OS 10.13.6 High Sierra, PT 2020.5
• One plug-in too many, but I really like FabFilter Pro-Q 3
• Avid HDX, Revive Audio modded Avid 192 I/O
• Avid MIDI I/O, Avid Command|8
• 256GB SSD, (2) 2TB ext. drive
• NVIDIA GeForce GTX 960 2048 MB
• Samsung 34" SE790C display (3440x1440), Acer 23" A231H Display
Reply With Quote
  #6  
Old 06-16-2002, 09:34 AM
bombfactory bombfactory is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 241
Default Re: Power of a DSP farm compared to Mix farm? Realistically.

Using Bomb Factory Classic Compressors as an example:

PCI Farm: 4 instances
MIX Farm: 18 instances
HD Farm: 36 instances

Moogerfooger Lowpass Filter / Tel-Ray:

PCI Farm: 4 instances
MIX Farm: 6 instances (SRAM limitations)
HD Farm: 18 instances
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amp Farm / Echo Farm Stop Passing Signal heavymoe Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 11-24-2009 09:00 AM
d24 + mixfarm + dsp farm - losing I/O on mix farm w/64 voic Chris Watkins Digidesign Hardware & Software 3 10-14-2007 09:39 PM
Amp farm 3 ilok auth. "AMP FARM TDM HD"? confirm! crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-19-2005 10:06 AM
processing power QE farm card vs. mix farm card lennox Digidesign Hardware & Software 3 03-03-2003 02:24 PM
'Classic' Farm vs. Mix Farm card - both have SRAM? Last Legend Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-15-2003 04:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com