Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-09-2008, 03:08 PM
shultzee13 shultzee13 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Texas
Posts: 222
Default No other way than the Firewire 1814?

For recording at least 6 tracks at a time is there no other device than the 1814? I am looking for a cheaper alternative, but I need to record a whole band at one time. I think the 1814 will do 10 tracks at once which is awesome but expensive. Surely there is a way to record full bands on individual tracks other than buying a 1814 right? I have an Alesis mixer with firewire on it if that helps.

Just trying to make sure before I buy something this expensive (to me).

Thanks.
__________________
Pro Tools 11.3.1 & 10.3.8
Interface - Focusrite Clarett Pre2/Clarett Octopre
Computer - Mac Mini 2.5 GHz Intel Core i5, 16GB
OS - Yosemite
Monitors - Yamaha HS8
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2008, 07:47 PM
kafka kafka is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 131
Default Re: No other way than the Firewire 1814?

It depends on what kind of inputs you need. Do you need mic pres, line inputs, ADAT, or S/PDIF?
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2008, 06:29 AM
shultzee13 shultzee13 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Texas
Posts: 222
Default Re: No other way than the Firewire 1814?

Mic pres and line inputs
__________________
Pro Tools 11.3.1 & 10.3.8
Interface - Focusrite Clarett Pre2/Clarett Octopre
Computer - Mac Mini 2.5 GHz Intel Core i5, 16GB
OS - Yosemite
Monitors - Yamaha HS8
Reply With Quote
  #4  
Old 07-10-2008, 07:51 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: No other way than the Firewire 1814?

If you have an alesis mixer with firewire, you would probably have better luck with different DAW software. Pro Tools requires that you use either Digidesign hardware (for LE) or M-Audio hardware (for MPowered). Other DAW software (like Cubase, Sonar, Traktion) does not have that limitation, and can be used directly with the mixer you already have.

If you still wanted to use Pro Tools for mixing and editing, you could track using the other software and your mixer, then use one of the less expensive 2 I/O units for Pro Tools and import the WAVs for mixing and editing.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #5  
Old 08-12-2008, 12:54 PM
SixChurchStreet SixChurchStreet is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New City, NY
Posts: 1,296
Default

www.novamusik.com has the 1814 for $319. I got mine from nova. You're not gonna get by much cheaper than that no matter what you get.
http://www.novamusik.com/search.aspx...ord=770&mid=54
__________________
Mac Pro 5,1 2.4GHz 8-Core 16GB RAM El Capitan | 2011 MacBook Pro 2.0GHz 4-Core i7 8GB RAM El Capitan | Focusrite Scarlett 6i6 Mk2 | Pro Tools 2018 | Studio One 3.5
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Firewire 1814 is not working again DimitrisG Pro Tools M-Powered (Win) 11 11-06-2008 05:30 AM
003 vs. M-audio firewire 1814 legacygone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-11-2008 07:41 AM
Mac Pro 2.66, Firewire 1814, 10.4.7 Imagine Pro Tools M-Powered (Mac) 7 09-21-2006 10:13 AM
Midi with firewire 1814? sethbrand Pro Tools M-Powered (Win) 3 08-14-2006 03:32 PM
Firewire 1814 Bill Pillmore Pro Tools M-Powered (Mac) 0 11-08-2005 04:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com