Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-15-2006, 08:58 PM
Imagine Imagine is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Toluca Lake, CA
Posts: 1,334
Default Mac Pro 2.66, Firewire 1814, 10.4.7

Anyone have this running? Seems the current driver does not work. Everytime we boot up, we get the usual "Unable to locate Interface..."

Thanks.
__________________
Dean
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2006, 09:04 AM
jbmelby jbmelby is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 29
Default Re: Mac Pro 2.66, Firewire 1814, 10.4.7

Same situation with the Firewire 410. M-Audio really seems to be dragging its feet on this one. I find myself going more and more often to the MOTU site to engage in wishful thinking . . .
__________________
Mac Pro 8-core 2.4 GHz, 10 GB RAM, Mac OS 10.7.1, PTMP 8.0.5, M-Audio Firewire 410 (driver version 1.10.3)
Reply With Quote
  #3  
Old 09-16-2006, 02:14 PM
lukuscool lukuscool is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Default Re: Mac Pro 2.66, Firewire 1814, 10.4.7

If you look on m-audio.com, you'll see that they don't yet have appropriate drivers for 10.4.7. They only have them up to 10.4.6. That might be your problem.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-16-2006, 07:12 PM
bassmutant bassmutant is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Washington State, USA
Posts: 5
Default Re: Mac Pro 2.66, Firewire 1814, 10.4.7

I have a firewire audiophile and am running a Macbook Pro with 10.4.7. The current driver from m-audio for my particular card works. These are the steps I used.
Install Software, interface is unplugged.
Power off.
Plugin Interface and power interface on. Do not chain anything else to the system on the firewire port as it will probably update your firmware, and my system seems to hang when I had drives chained to the audiophile until the fw update had been done.
Turn on computer.
Interface's firmware should be updated, then using the m-audio control panel, your device should be available. Don't forget to swap your output devices over in the Applications/Utilities/Audio Midi Setup App.
That's all I can say. Good luck.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-16-2006, 07:32 PM
jbmelby jbmelby is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 29
Default Re: Mac Pro 2.66, Firewire 1814, 10.4.7

The drivers work in 10.4.7 on other Macs, both Intel and PPC, but not on Mac Pros.
__________________
Mac Pro 8-core 2.4 GHz, 10 GB RAM, Mac OS 10.7.1, PTMP 8.0.5, M-Audio Firewire 410 (driver version 1.10.3)
Reply With Quote
  #6  
Old 09-20-2006, 06:26 PM
guitates guitates is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Toluca Lake, Ca 91610
Posts: 1,196
Default Re: Mac Pro 2.66, Firewire 1814, 10.4.7

I am a newbe to Intel, but I have a M-Audio "Transit" for my interface (cheapest interface), and 4.7 and a 15" macbook Pro, and I just downloaded the update for the Transit, and I am having No problems even with waves platinum, so YES---the M-Audio interfaces Do work with 4.7.......
__________________
I Seek the Holy Light...
Isaiah 40:31
72 Strat with single 2-Blade pickup
PTLE 10.3 LE
2-SSL Alpha Channels - 1 SSL G-Compressor
Apogee Rosetta 200 - Z-Systems Opti-patch
Lexicon MPX-G2 Guitar Processor - .003r
Command 8 - Roland JV1000 + Triton Rack
FOCAL TWIN 3way speakers + JBL Q108MK11 Bottom
2-52 jax MilSpeck Patch Bays
2-22" Apple Cinema Display's
Allen & Heath 16ch Mixr

**Currently = 11-1-12
2 CD's Released-1-2003-2-2012 Worship ROCK
Reply With Quote
  #7  
Old 09-20-2006, 09:11 AM
jbmelby jbmelby is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 29
Default Re: Mac Pro 2.66, Firewire 1814, 10.4.7

Anyone attempting to use PTMP on a Mac Pro might find this thread in Apple's Mac Pro forum of interest.
__________________
Mac Pro 8-core 2.4 GHz, 10 GB RAM, Mac OS 10.7.1, PTMP 8.0.5, M-Audio Firewire 410 (driver version 1.10.3)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Firewire 1814 is not working again DimitrisG Pro Tools M-Powered (Win) 11 11-06-2008 05:30 AM
No other way than the Firewire 1814? shultzee13 Pro Tools M-Powered (Win) 4 08-12-2008 12:54 PM
003 vs. M-audio firewire 1814 legacygone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-11-2008 07:41 AM
Midi with firewire 1814? sethbrand Pro Tools M-Powered (Win) 3 08-14-2006 03:32 PM
Firewire 1814 Bill Pillmore Pro Tools M-Powered (Mac) 0 11-08-2005 04:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com