Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-04-2011, 02:34 AM
Jameshorn0 Jameshorn0 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: UK
Posts: 10
Default A myriad of problems with MP9!

Hi all,

I recently got Pro Tools MP 9 along with the Avid KeyStudio. There are several things I am trying to do but whatever I try just seems to be useless:

1. Trying to get the KeyStudio 49 keyboard to work/be recognised (pretty sure I've installed all the necessary drivers)

2. Trying to get any other playback engine than 'micro' (no idea how to change this)

3. I can't get any playback sounds at all (probably tied into the playback engine)


I am new to this so please forgive me if there is some huge glaring thing I've overlooked!

My system specs are:

Processor: Intel Core i5-2000 3.3GHz
Ram: 8GB
OS: Windows 7 64-bit

Any help would be very gratefully received as (like you) I spent money on this and would hate for it to become obsolete!

Thanks again,

James H
Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2011, 07:28 AM
fireberd fireberd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Inverness, FL
Posts: 94
Default Re: A myriad of problems with MP9!

What audio interface device do you have? You must have a compatible audio interface device to use with MP9.

I recently (within the last month) installed MP9, but I have a compatible device an MAudio Fastrack Ultra 8R USB connected recording interface and MP9 automatically detected the device and set it up as the sound device.

The keystudio 49i is NOT an audio interface unit.

Here is the Avid list of hardware and the many MAudio interface devices that are compatible with MP9:
http://avid.custkb.com/avid/app/self...p?DocId=408271
__________________
PT MP9/Sonar X1
Ozone 5

Member of Nashville R.O.P.E. Assn.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-04-2011, 11:18 AM
Jameshorn0 Jameshorn0 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: UK
Posts: 10
Default Re: A myriad of problems with MP9!

I have a USB micro which came with the key studio and I don't know if that counts as an audio interface.

It may be something as simple as that which is giving me a problem
Reply With Quote
  #4  
Old 12-04-2011, 04:34 PM
fireberd fireberd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Inverness, FL
Posts: 94
Default Re: A myriad of problems with MP9!

The USB micro, according to what I find, will work as the audio device. Did it come with drivers to install so it will work?
__________________
PT MP9/Sonar X1
Ozone 5

Member of Nashville R.O.P.E. Assn.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2011, 04:59 PM
Jameshorn0 Jameshorn0 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: UK
Posts: 10
Default Re: A myriad of problems with MP9!

This may sound stupid but I don't really understand how the usb to can work as an audio interface. I've been somewhat lazy with trying to get pro tools to work but that is primarily due to other things getting in the way. I will get the drivers and updates installed this weekend and I'll see if i have made any progress.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi Studio Setup problems & Plugin problems J Nauti MIDI 0 03-02-2010 11:04 AM
Computer Problems vs Pro Tools Problems mudlake slim Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-14-2006 08:09 PM
Rewinding Problems, Cutting & Pasting Problems Nikki 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-22-2005 01:19 PM
Problems, Problems, Problems all day long... Jperkins Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 05-12-2005 07:58 AM
PC Probe problems. Any overheatingg problems with Digi 001 Ajay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-03-2002 05:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com