Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-27-2000, 04:12 PM
NannerPuddin' NannerPuddin' is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Irvine, CA, USA
Posts: 278
Default Re: computer shutdown

Kenn,

I am getting the exact boot problem described. It reboots at random during a session.

dshanklin@earthlink.net

PII 366
Dell Lattitude Laptop
128mb RAM

Feel free to contact me

NP
Reply With Quote
  #12  
Old 11-28-2000, 06:11 AM
jebersole jebersole is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: penna furnace, PA USA
Posts: 4
Default Re: computer shutdown

For the record, I am successfully running PTF with the following system:

Abit VT6X4 (VIA VT82C694X and VT82C686A)
PII 350
128MB RAM
9GB IBM Deskstar HD (10,000rpm)
SB Live! Value sound card

Must be lucky as I am running with both VIA and a SB Live card. I have had one lockup in three days. The demo runs flawlessly and I have not yet utilized all 8 tracks for my personal sessions.

- jason
Reply With Quote
  #13  
Old 11-28-2000, 08:24 AM
arigold arigold is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 3
Default Re: computer shutdown

i too have reboot problems with soundblaster live feel free to contact me. in case my email doesnt show its arigold@bigfoot.com

also, ptfree freezes up when it tries to load a file. it gets through the "first phase" and lodes the dae and whatever else in that initial splash screen. but then it freezes before it had a chance to make the window.. what a shame.. it was working fine... ;<
Reply With Quote
  #14  
Old 11-28-2000, 11:12 AM
mOrk mOrk is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Paranaque, Philippines
Posts: 3
Default Re: computer shutdown

Notengo Nombre...
I have the exact same problem as you...
after a few tries, i got scared and uninstalled the damn thing..
my specs are:
Intel Pentium II 450
Intel 440BX
256 MB Ram
2 Hard disks, 8 & 10 gigs respectively
Riva TNT2 Ultra 32MB Graphics Card
SB Live Sound Card

...could it really be the SB Live???
Reply With Quote
  #15  
Old 02-26-2001, 07:26 PM
typecase typecase is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1
Default Re: computer shutdown

The same thing happens to me right after a Pro Tools session. Suddenly, without warning of any kind while I am browsing or something my computer will just restart! Here are my specs:

1 GHz PIII
128 MB RDRAM
64MB DDR nVidia GForceGTS 2
40GB 7200RPM HDD
SB Live!


Help?!
Reply With Quote
  #16  
Old 02-27-2001, 11:54 AM
Rivero Rivero is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Kaneohe, HI 96744 USA
Posts: 1
Default Re: computer shutdown

[QUOTE]Originally posted by Kenn LeGault:
[B]Hello,

We are trying to get in touch with PT FREE users that are seeing reboot problems (there have been about 5 independent reports of this issue, I believe).
--------------------------------------

We are also having this problem at Home Baked Music. We downaloaded ProTools Free
onto one of our machines (which uses SoundBlaster Live) and it locks up completely after launching ProTools. The actual lock up occurs in different parts of the program (right at the start, in a pull down menu, or during a playback), which does indicate an asynchronous source to the problem.

We are at rivero@homebakedmusic.com

Reply With Quote
  #17  
Old 02-28-2001, 06:26 AM
EaTtHiS EaTtHiS is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 2
Default Re: computer shutdown

Hi !

I have exactly the same problem. ProTools launches flawlessly but when I try to open an existing project or start a new one my computer reboots or I get a blue screen and then it reboots. A really cool program, would be nice if I could use it :-(
My configuration:
Celeron 400
AL440LX
256 MB Ram
2x 8.4 GB Samsung HD
Elsa Erazor II (RivaTNT)
Sound: Yamaha Waveforce 192XG
Reply With Quote
  #18  
Old 02-28-2001, 06:35 AM
EaTtHiS EaTtHiS is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 2
Default Re: computer shutdown

oh yes....I am using Win98SE....I forget that...
Reply With Quote
  #19  
Old 03-01-2001, 04:44 PM
choctop choctop is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 29
Default Re: computer shutdown

SB Live seems to be a common factor. Could this have something to do with the Live card's fixed sampling rate (48k I think).

If you're getting the splash, try editing your set-ups BEFORE opening/starting a session. Make sure your sample rate matches the SBLive default (think 48 but not sure).

Worth a shot anyway. Incedentally, I'm running a PII400 with an SBLive value and no apparent problems...
Reply With Quote
  #20  
Old 04-05-2001, 12:58 AM
slntnsnty slntnsnty is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 1
Default Re: computer shutdown

Nope, Not limited to SoundBlaster Live!

I have the same problem using
Lynx Studio - LynxOne. Audio card.
Athlon 650

everything seems to work fine until I hit "Record&Play" then my computer spontaneously reboots.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PTHD 9 native not being recognized after computer is shutdown nme1 macOS 3 03-24-2011 12:31 PM
when i launnch pro tools my computer says it needs to shutdown melchiorre 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-02-2011 01:22 PM
MBox 2 Pro - LEDs stay on when computer is shutdown?? neil_mcdermott 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-14-2007 07:12 AM
Computer Freezing up on Shutdown Sonic Misfit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-09-2004 12:13 PM
Computer Locks Up on Shutdown!!! carted 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 12-10-2002 12:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com