Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-05-2010, 03:35 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,198
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

admix,

I hear you, I just dont have the time with this system.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-06-2010, 09:23 AM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 467
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

OK so after more investigation I am having issues too..


brand new snow leopard build
fresh PT HD 8.0.3 install


Nehalem Mac pro 2 x 2.26 quad xeon
6 gb ram
nvidia gt120
audio on separate internal sata drive
video on separate internal sata drive
system on separate internal sata drive
Avid Mojo video peripheral

Quicktime video is jerky playing back out the Mojo or on the desktop..

I have tried

DV25
Avid DV
Motion JPG
H.264



This is disasterous to my daily business, I am trying to knock out the upgrade and all the bugs this week since I have nothing booked but that will soon change and I will be screwed!



Plug ins are as follows:

Waves Diamond Bundle and 360 Surround Bundle v 7r5
HDpack 6 plug ins


I am noticing a trend on the forums of video performance issues and video related errors with 8.0.3


pretty scary stuff in the post world
Reply With Quote
  #13  
Old 01-06-2010, 09:36 AM
Phill Barrett Phill Barrett is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 89
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

Quote:
Originally Posted by admix View Post
I then made the decision to rebuild the system software-wise, from scratch. 10.6 clean install, followed by 8.0.3 clean install. Video problem was solved.
Out of interest how did you clean install 8.0.3? I tried after a clean 10.6 and it said it needed a valid 8.0 install so I had to install 8.0 first then upgrade to 8.0.3. Would have prefered going straight to 8.0.3.

Haven't really tried it much yet so will see if the video is jerky tomorrow.

Cheers,

Phill.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-06-2010, 12:14 PM
admix's Avatar
admix admix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: NYC
Posts: 95
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

That was the process Phill... Install 8, followed by 8.0.3 upgrade.
__________________
Stephen Rosen
SonicUnion
19 Union Square West
New York, NY 10003
Reply With Quote
  #15  
Old 01-06-2010, 12:58 PM
The Cargo Cult's Avatar
The Cargo Cult The Cargo Cult is offline
The Cargo Cult
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 295
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

see this thread
and this trhead

if people could post detailed info from system profiler (especially display and QT related stuff) digi might get this solved.

admins, can we merge the threads?
Reply With Quote
  #16  
Old 01-06-2010, 03:35 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,528
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

Quote:
Originally Posted by diamondschwin View Post
OK so after more investigation I am having issues too..


brand new snow leopard build
fresh PT HD 8.0.3 install


Nehalem Mac pro 2 x 2.26 quad xeon
6 gb ram
nvidia gt120
audio on separate internal sata drive
video on separate internal sata drive
system on separate internal sata drive
Avid Mojo video peripheral

Quicktime video is jerky playing back out the Mojo or on the desktop..

I have tried

DV25
Avid DV
Motion JPG
H.264



This is disasterous to my daily business, I am trying to knock out the upgrade and all the bugs this week since I have nothing booked but that will soon change and I will be screwed!



Plug ins are as follows:

Waves Diamond Bundle and 360 Surround Bundle v 7r5
HDpack 6 plug ins


I am noticing a trend on the forums of video performance issues and video related errors with 8.0.3


pretty scary stuff in the post world
Any other devices attached to the computer? All other troubleshooting done? Did you disable bluetooth, wireless, etc?

Did you do your SL install OVER Leopard, or was it a clean install?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #17  
Old 01-06-2010, 04:12 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,198
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

Quote:
Any other devices attached to the computer? All other troubleshooting done? Did you disable bluetooth, wireless, etc?

Did you do your SL install OVER Leopard, or was it a clean install?
Hey Im the OP!!
No SL here. Yes, I've done all the troubleshooting.
This started with the 8.0.3 upgrade from 8.0.1
Reply With Quote
  #18  
Old 01-07-2010, 08:52 AM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 467
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Any other devices attached to the computer? All other troubleshooting done? Did you disable bluetooth, wireless, etc?

Did you do your SL install OVER Leopard, or was it a clean install?


Fresh install of SL, I did all the troubleshooting and spent about 2 hours on phone support, I uploaded some files to digidelivery that tech support says they will be testing.
Reply With Quote
  #19  
Old 01-07-2010, 09:36 AM
doug kaufman doug kaufman is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: NC
Posts: 83
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

Same problem here. Opened session that had previously been working fine in 8.01 after updating to 8.03 and video was choppy. Absolutely zero changes of any kind other than the pt update. Seems to be happening on all sessions, including those created after update.
__________________
dpkaufman.com
Reply With Quote
  #20  
Old 01-07-2010, 09:44 AM
The Chinese The Chinese is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Hollywood, CA
Posts: 603
Default Re: Quicktime jerky 8.0.3

I am seeing the same thing occur on my system with a BlackMagic card, using TV out set to 1280x720. I am not using "Video out PCIe".

Mac 8Core 2.26Ghz Nehalem, 16G RAM, MAC OSX 10.5.8, PT 8.03
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jerky Quicktime playback in PT9 mostlypost Post - Surround - Video 58 01-03-2012 11:35 AM
Jerky quicktime!!! Still!!! kava Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-01-2010 02:06 AM
PT mtc jerky ? Aquarius Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 07-30-2010 04:35 PM
Jerky Quicktime playback Studio Studio Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 07-20-2010 08:26 AM
7.1 Running Jerky Papajelly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-16-2006 11:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com