Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 03-21-2012, 06:21 PM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,246
Default Re: HD Native -9219 Errors

Might be worth borrowing an HDX card if you can to try in your Mac just to make sure it will work satisfactorily. Worst case scenario is to buy the HDX card and then figure out you need a newer Mac Pro for it to work properly.

Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PT Ultimate (Native)2019.10, HD Omni, HD I/O 16x16 .
Reply With Quote
  #32  
Old 08-24-2012, 09:44 PM
Bear Jam Bear Jam is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Long Beach, CA
Posts: 17
Default Re: HD Native -9219 Errors

I'm getting this exact same message. Error # is 9094.

I just became a ProTools user last week. Had Logic for many years without any problems. Now...I spend all this money and I get problems. So far I am not impressed.

I am running PT 10 HDX on a MacPro with 10.7.4 and a 2x2.93 GHz Quad-core Intel Xenon with 32GB Ram and using the AVID I/O device.

I'm beginning to think this was a mistake.
Reply With Quote
  #33  
Old 11-03-2012, 02:13 PM
tlindaas tlindaas is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Oslo, Norway
Posts: 14
Default Re: HD Native -9219 Errors

I got rid of this error by booting in safe mode (hold down the shift key when booting). Then reboot normally.

See this thread: http://duc.avid.com/showthread.php?t=326223
Reply With Quote
  #34  
Old 11-13-2012, 04:40 AM
Alex Casey Alex Casey is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Moscow
Posts: 19
Default Re: HD Native -9219 Errors

I got the same error esterday. I've been using Logic for several years without ANY ERRORS. I tried HDN under Logic and now may say, there is only one advantage of using HD Native. It plays external midi tracks much more precisely. I use a lot of midi gear and have to use Digidesign USD as a source of MTC for Logic.
__________________
Mac Pro mid 2012 3,46 GHz 6-Core 48 GB
HD Native PCI, 192 I/O, 192 Digital I/O, SSL Alfa Link
Pro Tools 10HD, 12.5, Logic Pro X 10.2.2
Reply With Quote
  #35  
Old 12-16-2012, 05:01 PM
LarsSlate LarsSlate is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Phoenix, AZ
Posts: 24
Default Re: HD Native -9219 Errors

I am convinced its a Native Card design issue or Firmware.

I have purchased a NEW everything from the latest Mac to HD NAtive and new i/o, etc. Only to run protools. 100% Avid compatible and I still have these issues.

I have tried every fix under the sun from the new pt10 update to ever little setting and change and it always errors even on 1 track with no cpu load. Buffer setting does nothing and there is no plugins.

Threads have stated when users swapped the native card for hd1 or so ALL errors went away.
Reply With Quote
  #36  
Old 12-18-2012, 01:14 PM
LarsSlate LarsSlate is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Phoenix, AZ
Posts: 24
Default Re: HD Native -9219 Errors

Quote:
Originally Posted by tomhartman View Post
Welcome to native, whether it's Pro Tools, Logic, or Dave's Great Sequencer App.

Save for HDX.

Assured performance (unless you are talking about VI's).

TH

I have seen a ton of people on HDX with the same issues. I belive it related to the card since HDX uses the exact same FPGA chip as Native just has the DSP additional chips.
Reply With Quote
  #37  
Old 12-22-2012, 10:15 AM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,839
Default Re: HD Native -9219 Errors

Quote:
Originally Posted by LarsSlate View Post
Threads have stated when users swapped the native card for hd1 or so ALL errors went away.
I have posted in other threads about this. I really think it's a Core Audio issue on the Mac. The reason the errors go away with HD Core cards is bacause they're not using Apple Core Audio. Everything else does...
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
  #38  
Old 12-22-2012, 11:43 AM
RyanC RyanC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 656
Default Re: HD Native -9219 Errors

Did anyone try to disable c-states and p-states. These problems are very similar to the ones I was having until I did this. I can push my rig right up to the limit. Also it makes sense if the OS is trying to park cores while you are trying to work.


Add this:

<key>GeneratePStates</key>
<string>No</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>No</string>

to /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist

BTW library is hidden now, hold option while clicking go to see it there.
Reply With Quote
  #39  
Old 12-23-2012, 12:05 PM
LarsSlate LarsSlate is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Phoenix, AZ
Posts: 24
Default Re: HD Native -9219 Errors

Quote:
Originally Posted by RyanC View Post
Did anyone try to disable c-states and p-states. These problems are very similar to the ones I was having until I did this. I can push my rig right up to the limit. Also it makes sense if the OS is trying to park cores while you are trying to work.


Add this:

<key>GeneratePStates</key>
<string>No</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>No</string>

to /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist

BTW library is hidden now, hold option while clicking go to see it there.
I just tried it, rebooted and same errors. Actually got the error within 10 seconds of playback.

I do not think its a p/c state issue as the cpus do not idle down that quick. Also when set to a few cpu cores in PT10 still errs.

Def random on the errors.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native 9172 errors tomhenry Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 14 03-16-2014 01:21 PM
HD Native TB Getting Errors with 192 i/o agershon Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10 08-27-2013 10:47 PM
-9129 Errors: How many of you are using UAD-2 with PT Native? tclash Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 12-17-2012 05:02 PM
No More 9000 Errors In HD Native zion Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 10 06-20-2011 07:37 PM
HD Native -9129 errors KMcK Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-16-2011 03:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com