Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2014, 06:24 PM
ellacw ellacw is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Orangeville
Posts: 1
Default Pro Tools SE 8.03 and Yosemite

Hello.

Have M Audio Fast Track w/ Pro Tools SE 8.03
Interfaced with Yosemite 10.10.1.

Since Yosemite upgrade glitchy and pull down menus troublesome.

I would like to know:
1. Can I upgrade Pro Tools to some other package?
2. Is Yosemite main cause .. I can wait
3. Time to get another interface w/more capability?

Help would be appreciated.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2014, 08:14 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Pro Tools SE 8.03 and Yosemite

8 is to old to work with Yosemite
you will need to buy a new copy of 11

I the Fast Track has drivers for Mavericks (probably won't work) but you can use just about any interface you want
http://avid.force.com/pkb/articles/D...ck-USB-Drivers
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 01-02-2015, 02:50 PM
Lyvewire Lyvewire is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Boston Massachusetts USA
Posts: 16
Default Re: Pro Tools SE 8.03 and Yosemite

I updated my Mac to Yosemite. I'm using the mobil pre instead. It seems to be recording however when its playback time nothing comes out although I can see what recorded on the track. I'd hate to go back to Lion but need my protools. Any advice or workarounds.

Thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-02-2015, 03:17 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Pro Tools SE 8.03 and Yosemite

PT 11.3 is the first version that supports Yosemite.
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #5  
Old 03-19-2015, 08:17 AM
Justin Imbody Justin Imbody is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: New Ringgold PA
Posts: 4
Default Re: Pro Tools SE 8.03 and Yosemite

I have a M-Audio Fast Track interface as well and was thinking of updating my Mac OS to Yosemite I have Pro Tools SE 8.0.1 will i have a issue as well and if so how do i work around it?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2015, 08:22 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Pro Tools SE 8.03 and Yosemite

see my post above
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #7  
Old 03-19-2015, 08:29 AM
Justin Imbody Justin Imbody is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: New Ringgold PA
Posts: 4
Default Concerns about Pro Tools SE 8.0.3

Hello
I have Pro Tools SE 8.0.3 running on Mac OSX 10.7.5, I recently downloaded Adobe's Creative Cloud for my video editing needs but they are telling my i have to update my computer to Mac OSX 10.8 or higher I found a way to update to 10.8 but i want to make sure that its not going to affect my Pro Tools from working properly or if it does can i download a update for Pro Tools SE 8.0.3?

Any help anyone can give me will be greatly appreciated!
Reply With Quote
  #8  
Old 03-19-2015, 08:41 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,712
Default Re: Pro Tools SE 8.03 and Yosemite

Welcome to the community!
Quote:
Originally Posted by Justin Imbody View Post
I have a M-Audio Fast Track interface as well and was thinking of updating my Mac OS to Yosemite I have Pro Tools SE 8.0.1 will i have a issue as well and if so how do i work around it?
Quote:
Originally Posted by Justin Imbody View Post
Hello
I have Pro Tools SE 8.0.3 running on Mac OSX 10.7.5, I recently downloaded Adobe's Creative Cloud for my video editing needs but they are telling my i have to update my computer to Mac OSX 10.8 or higher I found a way to update to 10.8 but i want to make sure that its not going to affect my Pro Tools from working properly or if it does can i download a update for Pro Tools SE 8.0.3?
Any help anyone can give me will be greatly appreciated!
v8.0.3 was the last version of Pro Tools SE, and http://avid.force.com/pkb/articles/faq/en417171#lv shows 10.7 Lion was the latest Mac OS supported.
There is no discounted upgrade from Pro Tools SE, so you would need to purchase a full copy of Pro Tools (note that there are deals out there for Pro Tools 11 bundled with an interface that might actually be cheaper than just buying the software so check with some of our resellers for this).

Another option would be to partition your drive so you could dual boot - 10.7 for Pro Tools SE, and 10.8/etc. for Adobe CC.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro tools 9MP + Yosemite (OSX 10.10) ShortWarning Pro Tools 9 9 01-03-2016 04:13 PM
PTE & OS X Yosemite Mikebender13 Pro Tools Express on Mac OS X 29 03-06-2015 02:26 AM
Yosemite & pro tools 9 compatibility? Johnny Mac Pro Tools Software (Mac) 7 11-15-2014 05:42 PM
Pro Tools 8 + Rack3 + Yosemite??? neuhaus3000 Eleven Rack 10 11-06-2014 12:08 AM
Yosemite with PT9 Adam Christopher General Discussion 2 10-24-2014 04:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com