Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2014, 11:39 PM
taylor6192 taylor6192 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: United States
Posts: 1
Default No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

Hello,

I am fairly new to Pro Tools, so when replying with an answer please assume almost no knowledge of the software. I am running Pro Tools SE 8.0.3 with my M-AUDIO Fast Track on my Macbook 10.8.5, Processor: 2.66 GHz Intel Core 2 Duo, Memory: 4 GB 1067 MHz DDR3.

In the past when using Pro Tools, I was able to create a new track, then select a software instrument and play the instrument by opening the MIDI Editor and clicking on the keys of the piano.

Recently though, when trying to do this, I receive no sound from almost every software instrument. The only software instrument I seem to receive sound from is the Church Organ. For the rest of them though, when I click on the piano keys there is no sound output, even though the notes show up on the track as if I have added them.

Does anyone have a solution to this problem? Is there a simple option somewhere that I can adjust to fix it?

Thanks,
Taylor
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2014, 07:26 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,384
Default Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

are your outputs setup correctly? is your master fader setup to output sound?

Do you get sound when playing a loop or other audio recorded material?

What software vi? is the volume turned down on the VI? is the Vi setup correctly? did you change something recently?

PT8.0.3 on 10.8.5 your ahead of the game there bro. I didn't think PT8 was qualified for ML 10.8
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-26-2014, 12:59 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,384
Default Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
are your outputs setup correctly? is your master fader setup to output sound?

Do you get sound when playing a loop or other audio recorded material?

What software vi? is the volume turned down on the VI? is the Vi setup correctly? did you change something recently?

PT8.0.3 on 10.8.5 your ahead of the game there bro. I didn't think PT8 was qualified for ML 10.8
very interesting......
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-08-2014, 11:51 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,384
Default Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

and taylor is still not back with us.....
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-25-2014, 12:59 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,384
Default Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

Taylor, taylor, oh we art thou taylor...???


__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-28-2014, 11:06 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,384
Default Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

Monthly bump for Taylor.....


Cheers
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-30-2014, 09:23 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,384
Default Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

Taylor up before July the 4th........




Put me in coach im ready to play, today.
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-23-2014, 06:25 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,384
Default Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

Taylor, I hope you had a good Fourth......

Thanks for checking back with us....


Sláinte


http://en.wikipedia.org/wiki/Sl%C3%A1inte


:^)
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2014, 09:20 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,384
Default Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Taylor, I hope you had a good Fourth......

Thanks for checking back with us....


Sláinte


http://en.wikipedia.org/wiki/Sl%C3%A1inte


:^)
exactly august
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-08-2014, 05:53 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,384
Default Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3

It's September and i think Taylor has left the building.....


that and I am easily entertained........ Slainte ya'll
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Sound Coming Out of Pro Tools u47u67u87 Getting Started 3 02-14-2014 03:10 AM
no sound from most of the software instruments bsateb Pro Tools SE and Essential (Mac) 1 06-11-2013 11:34 AM
Pro Tools 9.0 no sound coming out of my monitors shamanrock Pro Tools Software (Win) 2 08-05-2011 09:18 PM
no sound coming out of pro tools Sweepxcore Pro Tools M-Powered (Win) 12 03-19-2010 11:23 AM
Native Instruments is coming for Pro Tools on Windows! Barhab 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-05-2003 09:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com