Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-11-2003, 11:03 PM
CCash CCash is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Los Angeles
Posts: 1,418
Default Strange problem using monitor outs and outs 1+2

I'm trying different patching and monitoring setups. To oversimplify the setup, I can narrow down that the problem happens when:

I connect the digi001 1+2 outs to a Berhinger 4 channel headphone amp, and then connect the 001 Monitor Outs to my powered monitors. To calibrate, I use the Signal Generator plug-in on a soloed stereo track, outputting 1kHz @ -18dBFS (my 0VU reference) to outs 1+2.

Even with all volume controls down on the 001 and the headphone amp, a not-so-quiet, very distorted signal of the 1kHz plays through my monitors.

If I pull either the digi001 1-2 or Monitor Outs, the problem goes away. If I patch the digi001 1-2 outs to various equipment other than the headphone amp, the level and amount of 1k signal I hear "bleeding" through the monitors changes. Patching the monitor outs into certain balanced equipment eliminates it completely, and it is worst with the Berhinger.

The inputs of the Berhinger Power-Play Headphone Amp are suppossed to be balanced. I am using balanced cables. Sounds to me like some kind of impedance loading deal, or some "forced feedback" type-thing.

Any electronics gurus have any ideas? I'm worried about this because I wonder how much distortion is creeping into the monitors with regular program. Hate this mystery crap...
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi002 rack main outs vs monitor outs studiojb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-03-2012 08:46 AM
Problem with 002 main outs as well as head phone outs? wiseal1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-10-2009 12:36 PM
001.....Main Outs or Monitor Outs G. Klopfenstein 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-01-2004 09:07 PM
Digi Outs work fine---Logic not getting signal to outs Thou 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-29-2001 03:52 PM
How can I have the monitor outs and main outs to the same input? voxpitch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-15-2001 10:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com