Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-16-2014, 01:00 PM
davyjune87's Avatar
davyjune87 davyjune87 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Mississippi
Posts: 61
Default Old sessions

I just got PT 10 and use under the impression that they would open my old PT 8 and PT 9 sessions . When I try to open an old session it says :
Your current playback engine does support 44.1k
__________________
Using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2014, 01:03 PM
davyjune87's Avatar
davyjune87 davyjune87 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Mississippi
Posts: 61
Default Re: Old sessions

Sorry for the typos : it says your current playback engine does not support 44.1 Help
__________________
Using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2014, 01:19 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Old sessions

Details please:
What is your setup?

How are you trying to open the old sessions?
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #4  
Old 03-16-2014, 01:39 PM
davyjune87's Avatar
davyjune87 davyjune87 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Mississippi
Posts: 61
Default Re: Old sessions

Yes I'm trying to open old sessions in PT 10 . On a mac . Old sessions are from PT 8 and PT 9 . It says you current playback engine does not support 44.1 , every time I try to open one of my old sessions in PT 10
__________________
Using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2014, 02:17 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Old sessions

Buy how are you trying to open the session? The correct way, opening Pro Tools the using the Open command to open the old session or the incorrect way of double clicking on the session file

What audio interface are you using? an Avid one or some 3rd party (system sound cards can be picky)

Please review the Help Us Help You thread at the top of the page and read the part on how to ask a question before you respond.
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #6  
Old 03-16-2014, 02:46 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,226
Default Re: Old sessions

Craig is spot on. We really need to know about your interface and how you have it set up in "Setup".
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #7  
Old 03-16-2014, 03:20 PM
davyjune87's Avatar
davyjune87 davyjune87 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Mississippi
Posts: 61
Default Re: Old sessions

I am running a MacBook Pro using a Forcusrite 24 pro interface , and record to a Glyph firewire external hard drive . I always use the open session command then navigate to the season name
__________________
Using Tapatalk
Reply With Quote
  #8  
Old 03-16-2014, 03:20 PM
davyjune87's Avatar
davyjune87 davyjune87 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Mississippi
Posts: 61
Default Re: Old sessions

The interface is firewire
__________________
Using Tapatalk
Reply With Quote
  #9  
Old 03-16-2014, 03:27 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Old sessions

Session extensions in tact?

I would try a new session and using Import Session Data
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #10  
Old 03-17-2014, 06:27 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,761
Default Re: Old sessions

Quote:
Originally Posted by davyjune87 View Post
I am running a MacBook Pro using a Forcusrite 24 pro interface , and record to a Glyph firewire external hard drive . I always use the open session command then navigate to the season name
Quote:
Originally Posted by davyjune87 View Post
The interface is firewire
If you're daisy chaining off one FW port then try changing the order of devices. The Focusrite is a FW400 device and if your external drive is FW800 and you have the Focusrite first it will choke down that FW800 chain to FW400. Try putting the external drive first and THEN daisy chain the Focusrite off of that via a FW800 to FW400 cable. There are opposing schools of thought that say no matter where the FW400 device is in the chain it will choke the speed and there are some that say having any FW800 devices first will still run ay FW800 speed if the FW400 devices are the last in the chain. Either way it's worth a shot swapping the chain around.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Splitting large sessions into smaller sessions brandondurham Tips & Tricks 2 10-06-2013 10:02 AM
pro tools sessions and m powered sessions geefive Pro Tools M-Powered (Mac) 1 05-20-2006 09:34 AM
XP Sessions vs 98SE Sessions Swaphappy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 06-28-2002 01:53 AM
forcing plugins from LE sessions as RTAS in 5.1 TDM sessions ryland b Tips & Tricks 3 07-27-2001 01:11 AM
4.x sessions to5.0 sessions midi problems Shefi Yishai Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-03-1999 07:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com