Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 03-05-2019, 02:39 PM
MixerPro MixerPro is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: London
Posts: 6
Default Re: ProTools with wireless headphones + Bluetooth codecs

I had the same problem.
My old headphones (AKG 50 which I recieved as a gift when I purchased Samsung Galaxy Note 8) have been not synchorized with Pro Tools.
So, after reading a review about Samson SR850 on https://whoishuman.io/cheap-studio-headphones/, I have decided to buy especially because of the quality of sound and its cheap price.
Guess what, pairing problems have not been resolved. So, I discover that you are using a really old version of Bluetooth (my macbook pro 2012).

Last edited by MixerPro; 03-11-2019 at 02:34 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old 03-05-2019, 02:49 PM
hillofbeans hillofbeans is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: London
Posts: 6
Default Re: ProTools with wireless headphones + Bluetooth codecs

OK, so Loopback works perfectly for this.... but it's costs too much $120 to justify the expense.

Soundflower - it might work, but I tinkered for a long while with no success.

It's a real PITA that ProTools doesn't want to play ball, when all my other apps work fine with these headphones.
__________________
MacBook Pro 2015 OS X 10.13.3

ProTools 12.7.1
Reply With Quote
  #13  
Old 03-05-2019, 03:29 PM
kelsey's Avatar
kelsey kelsey is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Seattle
Posts: 220
Default Re: ProTools with wireless headphones + Bluetooth codecs

Dante VIA will do this too. I believe it cost less, but can't remember how much. Made by the same folks responsible for Dante audio networking.

https://www.audinate.com/products/software/dante-via

The open source software you are looking for is called Jack, and it works on Mac too.

http://www.jackaudio.org

https://wanderingear.net
__________________
http://wanderingear.net
Reply With Quote
  #14  
Old 03-12-2019, 11:03 AM
AE AE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Boston, MA
Posts: 447
Default Re: ProTools with wireless headphones + Bluetooth codecs

i had the same problem using my AKG N60NC Bluetooth phones. this worked:

install the free Ladiocast app, available at the App Store.
install Soundflower, also free.
switch the Pro Tools Playback engine to Soundflower (2ch).
route Soundflower (2ch) to a Ladiocast input and make sure that input is assigned to Main.
route the Ladiocast Main Output to your headphone driver.
play your Pro Tools session. viola!
Reply With Quote
  #15  
Old 04-04-2019, 06:13 PM
hillofbeans hillofbeans is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: London
Posts: 6
Default Re: ProTools with wireless headphones + Bluetooth codecs

OK, so I figured it out...

After entertaining many, many options, the solution was amazingly (and dumb on my part) simple.

All I did was to use the PT Aggregate I/O and remove EVERYTHING, except the output of my Bluetooth headphones.

PT only freaks out when the headphones' mic is selected.

Thanks for everyone's input on this. Really appreciate the support
__________________
MacBook Pro 2015 OS X 10.13.3

ProTools 12.7.1
Reply With Quote
  #16  
Old 06-26-2019, 05:41 AM
Fritz Fritz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: NYC
Posts: 444
Default Re: ProTools with wireless headphones + Bluetooth codecs

@ Sardi.
Been trying to use Loopback so that I can use BT in-ears at the same time as my Apollo 8 I/O to speakers.
So far, every method I've tried kills my HW insert or causes nasty distortion in the IEs.

I think I must be doing something wrong in the config.
have you any input?
PT10 under Mavericks.
__________________
!#$@@$#!

"Do not fear mistakes. There are none."

Miles Davis
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
In 2014 Why do Bluetooth and Wireless need to be disabled? propower macOS 4 01-18-2014 05:55 PM
Wireless Bluetooth keyboard for Mac Pro j20056 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-26-2007 06:08 AM
Bluetooth and Wireless. Any issues with G5 and PT? Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 08-22-2004 03:08 PM
OT: Wireless keyboards - infrared vs. bluetooth clockface 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-25-2003 05:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com