Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-14-2020, 05:26 AM
chednb_pro chednb_pro is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Austria
Posts: 8
Default Re: S6 and Nuendo 10

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
1. Is On Steinberg and I have asked then to do this work. Please post on their forums as the more the better
2. Same as above
3. Not sure there were any Nuendo softkeys by default...did they work once programed ?
4. Sounds like our bug...I'll pass on to software team.
HI Eddie,
thank you very much for the fast reply!
Steinberg should know about 1) and 2) for a long time / since years now. See this post
https://www.steinberg.net/forums/vie...f=283&t=147640
They said back in 2016, that they have already implemented a solution, but cannot deliver it on the actual Eucon adapter...
so now it is 2020... is it still due to the Eucon adapter?? Please (Avid & Steinberg) get in touch and sort things out! These bugs are so essential, so they make your controllers usable, or like now, unfortunately more or less unusable in combination with Steinberg products.

3) I can programm the soft keys. But for example, when I use the key command "Alt +" then it doesn't behave like when I'm pressing / holding "Alt" on my keyboard.
The thing is, it does not "hold" the "Alt" function... so in the Soft Key Command Editor there should be an option like the "Repeat.." button for "hold". Or am I wrong?

Thanks for the "Display breaks on track color" bug fix!

all the best

Last edited by chednb_pro; 02-14-2020 at 06:02 AM.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-14-2020, 09:21 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,763
Default Re: S6 and Nuendo 10

I checked and yes you are right for 3} these would need to be plumbed through by Steinberg.

They were busy on other things but have now got an S1 and seem to be interested in doing some more work. I can't promise on their behalf but I'll keep pushing.
Reply With Quote
  #13  
Old 02-16-2020, 11:19 AM
chednb_pro chednb_pro is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Austria
Posts: 8
Default Re: S6 and Nuendo 10

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
I checked and yes you are right for 3} these would need to be plumbed through by Steinberg.

They were busy on other things but have now got an S1 and seem to be interested in doing some more work. I can't promise on their behalf but I'll keep pushing.

At least this sounds promising! Thanks for your commitment!
Looking forward to get fully functional Eucon controllers with Nuendo and Cubase.
All the best
Reply With Quote
  #14  
Old 02-29-2020, 09:31 AM
skilletaudio skilletaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 76
Default Re: S6 and Nuendo 10

That is great any improvement between the two companies would be very welcome! There was a lot of back and forth collaboration back in 2004/05 and I hope that it continues to happen even though both companies have their own DAW & Controllers.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-12-2020, 02:49 AM
chednb_pro chednb_pro is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Austria
Posts: 8
Default Re: S6 and Nuendo 10

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
I checked and yes you are right for 3} these would need to be plumbed through by Steinberg.

They were busy on other things but have now got an S1 and seem to be interested in doing some more work. I can't promise on their behalf but I'll keep pushing.
Hi Eddie,

just updated to Nuendo 10.3 and the latest EuControl software (and firmware for the S1). Unfortunately nothing changed, there are still all the bugs!!
It is a pitty that nothing changes here...
Do you have any updates or new information about the cooperation with Steinberg? Is this topic relevant anyway for you guys (AVID and Steinberg)?
In my opinion, as I already said, it would be a win-win situation to both of you. AVID selling controllers for Steinberg useres who are not offered quality / professional controllers in this price range (Nuage is way to expensive and not as flexible as the AVID S series imo).
But yeah, unfortunately Steinberg and AVID controllers do not work as promised on both sites. PLEASE sort the things out, it would be so awesome to use these controllers fully functional!

Thanks and all the best
Reply With Quote
  #16  
Old 08-12-2020, 03:58 AM
skilletaudio skilletaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 76
Default Re: S6 and Nuendo 10

I too would love to hear of any progress on this front!
Reply With Quote
  #17  
Old 08-23-2020, 04:01 AM
chednb_pro chednb_pro is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Austria
Posts: 8
Default Re: S6 and Nuendo 10

Quote:
Originally Posted by clipgod View Post
Hi there,

I am not a Nuendo Expert, so I can`t say how deeply Nuendo 10 is integrated, but it mapped nicely to my S6 when testing it.
Hi clipgod! Would be nice if you can verify any of the mentioned Eucon / Nuendo bugs in this thread on your S6. The most important information to me would be, if the mixer-mirror bug also exists on the S6, and if Nuendo follows the S6 bank and nudge commands in the project / mixer window...

Thanks in advance and all the best
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nuendo 7 + NEK tripstation Buy & Sell 2 07-13-2017 09:35 AM
MC Control: Switching between Nuendo 6.5 & Nuendo 7 KeyplayerG Artist Series 1 07-10-2015 09:30 AM
Nuendo: MC Mix: Show meters in Nuendo ha2dorff Artist Series 1 04-24-2011 04:13 PM
002 with Nuendo WRX07 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-04-2006 12:57 AM
Anyone using Nuendo with their 001? trackfive 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-12-2001 09:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com