Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-25-2018, 12:50 AM
vsrecord vsrecord is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Santa Cruz, CA
Posts: 33
Default Files missing from project

Very weird problem, wondering if anyone has run across this. Mixed an episode of a TV show, exported review mix and saved project. Nothing weird all straightforward. Today I got a list of updates to do and as I opened the project I got a message that there were tons of invalid fade files. Project opened and I discovered that about half the files had disappeared from the timeline, not empty clips, nothing, gone. Went to the last autosave, same message and situation. We keep several versions of the project. 1. when its opened from an AAF file. 2. When its been arranged into our template. 3. after dialog leveling pass. 4. mix 5. mix with updates.
Went back to version 2, all opened fine. No warnings all files present. I didn't want to go back to square one so started going through autosaves from newest to oldest. Same corruption until I got to about halfway through the list. Then I got one that was fine and mix was present for about half the show. While scanning the autosave files I noticed that the file that was good was 3.1mb. The next autosave, ten minutes later was 1.5 mb this was the first corrupt.
So what I'm guessing is that all saves after a certain time were corrupt. The open project I was working on was fine because I output a mix and all was correct. I had made a backup of the whole project onto another drive at the end of the day and that had all the same problems.
Has anyone seen anything like this?
I am working on 2018.4 on a 2012 12 core Mac. OS 10.12.6. Older episodes of this series are fine and another project I worked on today is fine. Stumped.
Thanks for any insights
Reply With Quote
  #2  
Old 09-27-2018, 07:10 AM
HotRats_Reloded HotRats_Reloded is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Italy
Posts: 86
Default Re: Files missing from project

Hi, we had the same problem yesterday while mixing a TV show too.
I worked for the entire afternoon with no issues or warnings and when we repoened the session most the files were gone. We've lost 3+ hours of work.

On the timeline you could see the clip gain lines of the missing files but not the underlying audio clip.

The session file dimension went suddently from 3.6 to 2.3Mb.

We are using PT ultimate 2018.4 on a windows 10 machine.

I've opened a ticket with avid.

This is a major, major, major bug that needs to be addressed immediatly.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-27-2018, 04:25 PM
Reml@P Reml@P is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Adelaide, Australia
Posts: 5
Default Re: Files missing from project

Wow, not good at all... So, if the PT launch file is over 3.2MB, the session will corrupt itself?

Sounds like an older issue that Outlook used to have, where if the .ost file was over a certain file size limit, the data would likewise corrupt.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2018, 02:12 PM
HotRats_Reloded HotRats_Reloded is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Italy
Posts: 86
Default Re: Files missing from project

No, I don't think the issue is related to the dimension of the session files, we have files much bigger than that.

There's something else going on we don't know but Avid told me they are working on it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
missing project... asatluvr Pro Tools 12 13 09-25-2017 01:39 PM
Missing fade files, missing audio in resaved sesssions drygruo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-14-2010 05:56 PM
All Sessions using SDII files are missing all audio files and won't relink bigmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-18-2009 01:54 PM
Audio files missing in project bug?!? Dizzi45Z Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 04-10-2008 12:36 PM
Missing Fade files become missing audio files? Tim R. Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 06-21-2004 10:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com