Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-25-2011, 08:15 AM
Deny Deny is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: São Paulo, Brazil
Posts: 169
Unhappy "Eleven Rack" window gone in PTLE after upgrading to Lion?

Is there anyone out there who's got PTLE 8.05 100% working on OSX Lion? I can record and playback normally but all 11R-specific support on PTLE is gone, from remembering patches on recorded tracks to the 11R window and toolbar.
__________________
Deny
My SoundClick Page
Reply With Quote
  #2  
Old 09-26-2011, 09:49 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,325
Default Re: "Eleven Rack" window gone in PTLE after upgrading to Lion?

Quote:
Originally Posted by Deny View Post
Is there anyone out there who's got PTLE 8.05 100% working on OSX Lion? I can record and playback normally but all 11R-specific support on PTLE is gone, from remembering patches on recorded tracks to the 11R window and toolbar.
I do not believe any version of PT8 is compatible with Lion.

Quote:
Mac OS X Lion Compatibility
Please Note: Pro Tools 9.0.4 and all earlier versions of Pro Tools software are not compatible and will not work with OS X Lion. With the followign exception: Pro Tools SE 8.0.3 with Patch 003.
http://avid.custkb.com/avid/app/self...p?DocId=353265
[yes they mis-spelled "following"]

Did you try updating to the latest 11R drivers?

http://avid.custkb.com/avid/app/self...p?DocId=379411
__________________
Brian

Windows 10 Pro 64 Bit

Pro Tools 2018 | Eleven Rack + ERXP
Youtube Channel - BenoniStudio
Free Eleven Rack Tutorials, Rigs, and more
@BenoniStudio
Instagram
Reply With Quote
  #3  
Old 09-26-2011, 10:38 AM
Deny Deny is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: São Paulo, Brazil
Posts: 169
Default Re: "Eleven Rack" window gone in PTLE after upgrading to Lion?

Not officially, no. BUT like I've mentioned I had PTLE 8.05 up and running 100% under Lion after performing the following tasks:

1. Reinstalled the 11R driver
2. Rebooted my Macbook
3. Ran "Disk Utilities" and performed "Repair Permissions".

Now come to think of it, it might be the 1.04 beta driver that screwed things up, I'm going to rollback to the previous version when I get home tonight and see what happens. Mind you, the only thing that's missing from PTLE right now is 11R-specific functionality (like the patch editor), I'm able to record and playback through the Eleven Rack flawlessly.
__________________
Deny
My SoundClick Page
Reply With Quote
  #4  
Old 09-26-2011, 06:26 PM
Deny Deny is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: São Paulo, Brazil
Posts: 169
Default Re: "Eleven Rack" window gone in PTLE after upgrading to Lion?

I have confirmed that right after upgrading to Lion I still had the 11R editor window working in PTLE 8.05, but it's somehow gone now. Reinstalling the old drivers didn't bring it back.

Is it just me or does anyone else feel that being a product that's bundled with the 11R (which is still being sold in stores) and given the fact that Lion is the current OSX version, there should be an update for PTLE 8 for it to be compatible with Lion?
__________________
Deny
My SoundClick Page
Reply With Quote
  #5  
Old 10-03-2011, 05:49 PM
julyen julyen is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 25
Default Re: "Eleven Rack" window gone in PTLE after upgrading to Lion?

Hi,

I had a similar problem that I fixed by following the instructions here:

http://avid.custkb.com/avid/app/self...p?DocId=367487

Also, opening a session that I remembered had the Eleven Rack window worked in another instance.

Regarding the last comment:
"Low level" software like music software but also drivers controlling other types of hardware take a bit more time to port over to new OS versions, you have to calculate a few months usually. Being both a user and developper I can understand it is sometimes frustrating, but necessary.

I hope the link above helps!

Julien
Reply With Quote
  #6  
Old 10-03-2011, 06:11 PM
Deny Deny is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: São Paulo, Brazil
Posts: 169
Default Re: "Eleven Rack" window gone in PTLE after upgrading to Lion?

Quote:
Originally Posted by julyen View Post
Hi,

I had a similar problem that I fixed by following the instructions here:

http://avid.custkb.com/avid/app/self...p?DocId=367487

Also, opening a session that I remembered had the Eleven Rack window worked in another instance.

Regarding the last comment:
"Low level" software like music software but also drivers controlling other types of hardware take a bit more time to port over to new OS versions, you have to calculate a few months usually. Being both a user and developper I can understand it is sometimes frustrating, but necessary.

I hope the link above helps!

Julien
Julien, you are the man! It works now, must have happened when I upgraded the driver to 1.04 beta. Thanks a million! :)
__________________
Deny
My SoundClick Page
Reply With Quote
  #7  
Old 10-03-2011, 07:23 PM
Hotcrazyfruit Hotcrazyfruit is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto
Posts: 1,261
Default Re: "Eleven Rack" window gone in PTLE after upgrading to Lion?

Benoni might remember when i didn't have my eleven rack window for months!
It was due to a midi problem, somehow there was no midi communication - at all - between my eleven rack and pc. A Re-install fixed it, there was no specific thing I did or changed during the installation process, just a fluke.

Nick
__________________
Core i7 920 OC'ed @ 4.0 GHz (200 X 20)
12 GB Patriot Viper Extreme
Asus P6T
OCZ Agility 64 GB SSD
Hitachi 1TB 32 MB HDD
WD Caviar Black 500GB
Saphhire HD 5850
3 x 20" monitors

Eleven Rack w/ ERXP
Fender Super Champ XD
Marshall JCM2000 DSL100 Silver Edition W/ Silver Jubilee Cabinet
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack not recognized by Macbook Pro as a "Sound" device spc777 Eleven Rack 3 09-10-2015 09:11 AM
Eleven rack expansion pack serial "already activated" pieroft Eleven Rack 31 12-30-2011 04:37 PM
Eleven rack (11R) slow booting past "setting up midi" Edleigh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-25-2011 09:44 PM
Do I need the "Transfer Ownership Audio" form to sell my Eleven Rack? acmost General Discussion 5 04-16-2011 12:07 AM
Eleven Rack "Unable to locate Digidesign hardware" efisch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-07-2011 03:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com