Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-10-2010, 06:58 PM
kulp_jr kulp_jr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 15
Default Communication with the "Eleven Rack"...

I receive this message EVERY time that pro tools launches...

Communication with the "Eleven Rack" has experienced an error. Would you like to re-connect?

Is anyone else having this happen?

I click Yes and problem solved, I don't see the error unless I quit and relaunch pro tools, but I also have many errors from the 11r that say it's lost connection and force me to quit... AHHHH!!!!!!

I have a studio with an HD3 system that doesn't give me too much trouble and at home I went from a little M-Audio mobile pre to the 11r (1.03) and have had some issues... It's starting to get annoying...

Any help would be greatly appreciated!

God Bless,
__________________
David Glenn
Producer/Engineer
Songwriter/Musician
SpiritWalk Productions, LLC.
2010 Mac Book Pro- OSX 10.6.4
Eleven Rack & HD192's
Pro Tools HD3 & LE 8.0.4
http://www.myspace.com/davidglennjr
dglennjr@gmail.com
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2010, 09:27 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,706
Default Re: Communication with the "Eleven Rack"...

I got this too eveytime I would start PT, it would say it could not connect to the Eleven Rack Window, and even if I clicked YES reconnect, it would never connect, so I would have to shut down PT and re-launch and it would work fine. Then after the 1.0.3 firmware came out, i didnt have the problem anymore..... until this week... Now it does it everytime! and I have to re-boot the PC to get the Window to come up. This happens with either the 11R and 003R as the main interface. Even when using the 11R as the main interface, I can play back and record, but the 11R window does not come up. Iv tried several things such as toggling the clock rate, scrolling through patches, turning in the 11R off and back on, ect... but nothing works except a complete PC re-Boot.

Its very strange, I always follow standard Power up procedures (interface on first, then PC on) but the 11R wont connect the first time i boot up Pro Tools anymore. I always have to close out PT, shut down the PC. Shut down the interfaces, then power on the interfaces, power on the PC, then launch PT again, and it works. Very strange for this to just start happening all the sudden, and yes in MIDI input devices, Eleven Rack is checked.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2010, 11:34 AM
nanoweber nanoweber is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 64
Default Re: Communication with the "Eleven Rack"...

YES.....and it loses connection while sitting idle.
NO.....i don't allow the computer to go to sleep. Turned off in prefs.

Lots of PT crashes in 8.04 in general.


iMac 2.66
4gig
PT 8.04
11r firmware 1.03
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2010, 11:48 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,706
Default Re: Communication with the "Eleven Rack"...

hopefully this can be fixed in the next firmware and Pro Tools update.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2010, 12:09 PM
nanoweber nanoweber is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 64
Default Re: Communication with the "Eleven Rack"...

I've actually had better luck powering the 11R after the computer is started...then opening PT. Not sure if this is recommended or not.

Yes, hopefully the issue will be addressed soon. It seems worse with the new firmware to me but it could be 8.04.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-11-2010, 12:43 PM
kulp_jr kulp_jr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 15
Default Re: Communication with the "Eleven Rack"...

Quote:
Originally Posted by nanoweber View Post
YES.....and it loses connection while sitting idle.
NO.....i don't allow the computer to go to sleep. Turned off in prefs.

Lots of PT crashes in 8.04 in general.
YES!!! That's exactly it with me too... I posted about it losing connection while idle in another post... I've tried different USB cables, USB ports, etc...

It's more annoying than anything... I've also been dealing with quite a few CPU Overload errors on my 2.4 Ghz Macbook Pro 4 GB Ram... I changed USB Ports and that seemed to help, but I can NEVER get a successful bounce to disk until I restart my computer. After a restart if I open PT and do a BTD it works the first time through... errr.....

Glad to see i'm not alone, hopefully we'll get an answer or solution soon.

God Bless,
__________________
David Glenn
Producer/Engineer
Songwriter/Musician
SpiritWalk Productions, LLC.
2010 Mac Book Pro- OSX 10.6.4
Eleven Rack & HD192's
Pro Tools HD3 & LE 8.0.4
http://www.myspace.com/davidglennjr
dglennjr@gmail.com
Reply With Quote
  #7  
Old 09-12-2010, 07:32 AM
nanoweber nanoweber is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 64
Default Re: Communication with the "Eleven Rack"...

Basically I lose connection to the 11R. I think caused by simply being idle. I'm asked if I want to Save or Quit the PT session. Quit, turn off and back on the 11R when PT says it can't see any hardware, then I get a DAE 706 error, then I have to restart to fix the issue.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-12-2010, 09:01 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,706
Default Re: Communication with the "Eleven Rack"...

Quote:
Originally Posted by nanoweber View Post
Basically I lose connection to the 11R. I think caused by simply being idle. I'm asked if I want to Save or Quit the PT session. Quit, turn off and back on the 11R when PT says it can't see any hardware, then I get a DAE 706 error, then I have to restart to fix the issue.
if you are on Windows Vista or 7 be sure to turn off "USB Selective Suspend"

Iv never had a problem with losing connection with the 11R, only problems with it not putting up the 11R window in PT.

I seem to have better luck if instead of starting Pro Tools right after boot up, I boot up, then let it set idle for a few minutes before I launch PT.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-12-2010, 09:39 AM
nanoweber nanoweber is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 64
Default Re: Communication with the "Eleven Rack"...

iMac Intel Core 2 2.66
4gig
PT 8.04
11r firmware 1.03
Reply With Quote
  #10  
Old 09-12-2010, 10:06 AM
Stratus Stratus is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Northwestern US
Posts: 63
Default Re: Communication with the "Eleven Rack"...

I have this error too but only on one specific session. If I click to reconnect, the error just comes up again. If I click no, everything works just fine. It appears that the connection state somehow gets saved with the session, despite the current status.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven rack expansion pack serial "already activated" pieroft Eleven Rack 31 12-30-2011 04:37 PM
Eleven rack (11R) slow booting past "setting up midi" Edleigh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-25-2011 09:44 PM
"Eleven Rack" window gone in PTLE after upgrading to Lion? Deny Eleven Rack 6 10-03-2011 07:23 PM
Do I need the "Transfer Ownership Audio" form to sell my Eleven Rack? acmost General Discussion 5 04-16-2011 12:07 AM
Eleven Rack "Unable to locate Digidesign hardware" efisch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-07-2011 03:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com