Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-13-2007, 10:59 AM
PT_MACMAN PT_MACMAN is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2
Default Can I use a MIDI controller for transport ctl?

Hi,
I've been doing some reading through the PT user guide on MIDI Control surfaces but I couldn't find what I am looking for and was hopoing someone could help.
I have a programmable MIDI foot control that I'm hoping I can use with the PT transport for function such as Record, Play, rewind, go to start. I'm a solo musician? who records a lot of analog instruments which require both hands and it is difficult/impossible to do any punch ins and a pain in the brain to press stop, record, play etc... as I'm recording and I'm hoping I can use my MIDI foot control to make my life so much easier
I'm using PT 7.1 with a 002 rack and the MIDI foot control is a Behringer FCB1010. Oh ya, and Mac OSX 10.4.8
Thanks for any suggestions.
Ryan
Reply With Quote
  #2  
Old 02-18-2010, 02:30 AM
lozkane lozkane is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 14
Default Re: Can I use a MIDI controller for transport ctl?

Hi, Did you have any luck with the foot controller and transport controls? I'm thinking of using one to control PT in a live solo situation. The 1010 looks like a beast to program??
Cheers, Laurie
Reply With Quote
  #3  
Old 02-18-2010, 06:13 AM
The Dougfather The Dougfather is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 3,199
Default Re: Can I use a MIDI controller for transport ctl?

Pro Tools supports a number of controller protocols, i guess it's whether your midi device is able to emulate one of these or not.

I have a behringer BCF2000 which i use in Baby Hui mode and it's work flawlessly in Pro Tools.
__________________
iMac i5 2.8GHz, Macbook Pro 2.4GHz, Pro Tools 10/11, MOTU 828mk2, Presonus Digimax FS, Presonus Firestudio Project, TC Konnekt 24D
---
iCON Photography
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can Studio Monitor Express & Transport act as digital monitor controller? briancares Artist Series 1 02-04-2014 05:23 AM
Setting up Yamaha KX-49 midi controller transport controls?? JLiRD808 Pro Tools 10 0 09-28-2012 02:01 PM
dr 770 (boss dr rhythm 770) as midi controller/midi output to 11r midi input yellow Eleven Rack 1 05-04-2012 03:33 PM
Mapping midi controller to Transport??? frankthelyon Pro Tools M-Powered (Win) 0 05-22-2011 07:05 PM
m-audio ozonic as a controller and transport allinthemind Pro Tools M-Powered (Mac) 5 05-24-2007 12:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com