Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-03-2003, 06:06 PM
nuke nuke is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 276
Default Yamaha Motif 6 + 001 5.2.1 on OS9?

I'm seriously considering a yamaha Motif 6 to use with my 001 LE setup on OS9.

One feature on the Motif6 is a built-in USB-midi bridge, so I only need to run USB to the keyboard. I'm just curious, since I've had a lot of MIDI aggravations, does this interface work correctly?


Any other things to consider wrt the Motif 6?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2003, 08:41 PM
AudioMajik AudioMajik is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 12
Default Re: Yamaha Motif 6 + 001 5.2.1 on OS9?

This set up will give you hell. Trust me. I've been through it before. It works, but not smoothly.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-07-2003, 03:22 PM
nuke nuke is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 276
Default Re: Yamaha Motif 6 + 001 5.2.1 on OS9?

Bummer. Can you clue me in on how/if you got it working?

This midi stuff is driving me nuts lately. I'm even having problems with the 001's own midi port sometimes. It may be that my machine (a new 1.25ghz G4 MDD boots OS9) is too new and OMS is just plain too old to function reliably anymore.

I dig the Motif 6 sounds, but I really want reliable and seamless operation all around.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-07-2003, 09:48 PM
BlackOctopus BlackOctopus is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 104
Default Re: Yamaha Motif 6 + 001 5.2.1 on OS9?

I use Motif 6 and LE 5.2.

I never could work out the midi side, i have my mac connected to Motif with that USB Midi cable directly.

This is good for using the File Utility software that comes with Motif (you can see on the screen all your Motif files, midi files, audio files, samples etc)

You can also drag and drop an aiff or wav audio file from you mac desktop - into the file utility program - and it will transfer the audio to motif (at mind bogglingly slow speed!) through the USB cable, it will show up on your smart media card or SCSI device...but it gets there! You can load that audio file in to a Motif voice and turn it upside down...

The midi side of things i don't know anyone who ever figured out how to get multiple motif midi channels configured with LE.

You can create an LE midi track, turn off local control on motif and record midi on the LE midi track in VOICE mode, but then if you go to create another midi track and want to record a different instrument onto it (this is what midi is for right?)..and have BOTH those (plus any others) play back in your PT session...HOW? I don't know.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 9 and Yamaha Motif XS DonaldM Pro Tools 9 3 12-11-2010 05:56 PM
M-Box, and Recording Yamaha Motif MIDI with Motif Voices chuckm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-30-2007 07:29 AM
Using Yamaha Motif with PT 7.3.1 dfwdrummer MIDI 1 04-09-2007 07:40 AM
Yamaha motif c3kings 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-04-2006 08:25 AM
Yamaha Motif and 001 claudeman1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-20-2004 07:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com