Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-13-2018, 12:12 PM
Sinsanatic Sinsanatic is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Denmark
Posts: 2
Default Fast Track C400 Left side only audioplayback

Hello good people

I have a Fast Track C400
Everything just come out in the left speaker of the headphone ? Almost its 90% Left and 10% Right. I'm going slightly mad here.
I'm running Windows 10 with the lastest driver from AVID's page

I have tested 2 headphones and 3 jack adapters by now.

In the fast Track C400 controlpanel it all looks good. Audio in both left and right. I have others have this issue, but then M-Audio says to contack AVID. Its a used interface from my cousin and she does not have the note of papir with the serial number anymore, so no help at AVID.

I know that the recording only records in the left but thats not the issue ;-)

Does anyone knows how to fix it?

Please help
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	0
Size:	51.1 KB
ID:	9996  

Last edited by Sinsanatic; 02-13-2018 at 12:13 PM. Reason: Missing info
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2018, 05:58 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 33,606
Default Re: Fast Track C400 Left side only audioplayback

Its probably not worth the cost of a repair shop, but if its only the headphone jack that is messed up, you have some options to bypass that issue. 1 option would be to pass the main outs thru a little mixer and connect the headphones to the mixer. Another would be to get a monitor/source switcher, such as Samson C-Control, Mackie Big Knob or Presonus Central Station. I have used the Presonus in my rig for several years and, while its not the "cheap" option, it does give a lot of handy options. Mine allows me to listen to Pro Tools(from my interface), computer audio(optical SPDIF from the computer), any iPhone/iPad(via a mini-TRS cable that is always ready to go). I can also select between 2 sets of speakers, with or without a sub
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2018, 04:38 AM
Sinsanatic Sinsanatic is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Denmark
Posts: 2
Default Re: Fast Track C400 Left side only audioplayback

Thank you for the answer but are you sure that it is a hardware problem and not a software problem ? I was thinking that it might be the windows 10 drivers that was screwing up something? Because my cousin She has used it not long ago, and when she did it work just fine. I just took IT home and plugged IT in
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2018, 09:08 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 33,606
Default Re: Fast Track C400 Left side only audioplayback

Well, its on you to properly troubleshoot. If the main out sounds fine and its only the headphone out that is lopsided, I don't know how Windows(or any other software) can cause that(unless the headphone out is being fed from a different source, like a send that feeds the headphone out, but NOT the main out). Also, consider that most every electronic device these days works fine...right up until it breaks

BTW, one system tweak that is almost universally required on a Windows rig is, go into Sound>Properties and make sure that windows is NOT using the interface as its default playback device(set Windows to use the computer's sound card). so maybe check this and see if it helps.
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stereo track only outputting left side jonnyx1 Pro Tools 12 8 12-20-2016 04:19 AM
Fast Track C400 not detected T'n'T FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 3 04-11-2016 10:30 AM
M-Audio Fast Track C400 Dunkin1953 FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 2 03-15-2016 09:49 PM
Problems with New Fast Track C400 maestrochase Pro Tools M-Powered (Mac) 2 01-17-2012 03:49 PM
Fast Track c400 Suddenly Clear Pro Tools M-Powered (Win) 3 10-29-2011 02:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com