Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 11-16-2019, 04:35 PM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 62
Default Re: (Q) Netflix making it a requirement to deliver in audio in Atmos...?

Just finished two Netflix Original shows in Germany, both live action, one in Atmos, one in 5.1.
Reply With Quote
  #32  
Old 11-17-2019, 09:14 AM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,241
Default Re: (Q) Netflix making it a requirement to deliver in audio in Atmos...?

Quote:
Originally Posted by lucienpalmer View Post

If it’s a Netflix show, you could predub in an existing 5.1 room or Binaural. Then for the final mix, move it to a certified 9.1.4 room like mine. Heh
Barely enough budget as it is.
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #33  
Old 11-17-2019, 03:25 PM
lucienpalmer lucienpalmer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Los Angeles
Posts: 548
Default Re: (Q) Netflix making it a requirement to deliver in audio in Atmos...?

Quote:
Originally Posted by TVPostSound View Post
Barely enough budget as it is.
I don’t see the unscripted shows forced into ATMOS any time soon. Maybe a documentary and feature film format, but not a reality TV show

Although I would have loved to hear ‘Fundit Bawls’ mixed in ATMOS.

(Private joke for Patrick; huge fan of Nailed It, btw)
__________________
Pro Tools Ultimate, HDX3 & MTRX + HD MADI
MacPro 3.45 12-core, OSX 10.12.6
S6 M10 16-5, Dolby Atmos RMU
AJA Kona LHi, Sync HD
www.ToolshedAudioPost.com
Certified for Dolby Atmos Home Entertainment

Last edited by lucienpalmer; 11-18-2019 at 11:47 AM.
Reply With Quote
  #34  
Old 11-19-2019, 04:28 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,241
Default Re: (Q) Netflix making it a requirement to deliver in audio in Atmos...?

Quote:
Originally Posted by lucienpalmer View Post
I don’t see the unscripted shows forced into ATMOS any time soon. Maybe a documentary and feature film format, but not a reality TV show

Although I would have loved to hear ‘Fundit Bawls’ mixed in ATMOS.

(Private joke for Patrick; huge fan of Nailed It, btw)
New season coming up, sans the iPhone ADR, well less!!
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #35  
Old 11-19-2019, 05:09 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,857
Default Re: (Q) Netflix making it a requirement to deliver in audio in Atmos...?

Quote:
Originally Posted by dr sound View Post
I remember when the transition from Stereo to 5.1 was made and the networks made 5.1 the standard. The same thing was said.. "it's too expensive".
Somehow it was made the standard and somehow everyone survived.
Atmos isn't too expensive for me to mix in, it's too expensive for my clients to pay for. Most would rather me mix in 5.1 or stereo and just bill a regular rate.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #36  
Old 11-20-2019, 11:10 AM
analog orange analog orange is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Midwest
Posts: 66
Default Re: (Q) Netflix making it a requirement to deliver in audio in Atmos...?

The audio guys at NETFLIX are very cool. They’ve done/ are doing a lot to improve audio quality. My understanding is that eventually they want Dolby Atmos Home to be the defacto delivery standard. And some time in the near future probably all of their “original” content will be in Atmos (or upconverted somewhere beforehand). I’ve never been hounded by them personally whether it be older content or brand new, but I’m not working on any “Netflix originals” at the moment. Like someone else said, the guys at Netflix are very responsive and they know their stuff.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Signum Audio Bute Loudness Suite Now Supports Atmos 7.1.2 russ_signum AAX Plug-ins 2 09-11-2018 04:30 AM
Atmos Audio i/o AEHSMU Post - Surround - Video 8 02-20-2018 03:02 PM
Cable Network Audio Deliver Specs sparky3000 Post - Surround - Video 1 01-17-2014 07:20 AM
How much voltage does the 001 deliver at full coded sample? where02190 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 12-12-2002 12:11 PM
10 to 1 says Digi Doesn't Deliver electrobank 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 04-28-2002 01:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com