Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-20-2017, 06:22 PM
mikeyman's Avatar
mikeyman mikeyman is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: L.A.
Posts: 640
Default Artist Mix won't connect

hello
I am trying to get my PT's rig up and running after a long lay off.I am having trouble with the Artist Mix connecting to my song.I remember having this problem before and I would have to make sure to turn the Artist Mix on first then start the computer and then it would connect but it was kind of quirky sometimes it would connect and sometimes not.But today it just won't connect to the song.I see the lights on the Artist mix change like it is receiving info but when the song connects the faders don't move into position on the song.Any ideas on what i'm doing wrong.I am running PT's 10..thank you

Last edited by mikeyman; 07-20-2017 at 08:14 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-21-2017, 01:25 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,136
Default Re: Artist Mix won't connect

Details?
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.10 macOS 10.14.6 APFS
Second boot-macOS 10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MVC-Edition)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDIoverIP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
new systems builds/upkeep
----
Reply With Quote
  #3  
Old 07-22-2017, 01:44 AM
mikeyman's Avatar
mikeyman mikeyman is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: L.A.
Posts: 640
Default Re: Artist Mix won't connect

got it all working ...somehow Eucon got turn off in PT's was not enabled.But I downloaded the new V3.61 and firmware update changed the oil in the Artist Mix and all is good thanks for the help
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2017, 07:59 PM
tonepad tonepad is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: SoCal USA
Posts: 834
Default Re: Artist Mix won't connect

Another tip is to leave your Eucon Artist/Mix etc. always on so they connect as left when you power up your computer. This is a huge undoc'd fix that I finally stumbled across a year or so ago. IF you have to power down your router or switch you'll have to go thru the song and dance of re-powering and rebooting the Eucon surfaces so it finds its new address but it sticks from then on.
__________________
My day job:

Wilson Dyer MPSE
Sound Supervisor: NCIS Los Angeles, CBS Television
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Artist Chat window in Avid Artist Community taylor4814 Pro Tools 2018 0 01-25-2017 07:30 AM
2 avid artist mixes and one artist control V2 for sale Brandonx1 Buy & Sell 2 03-21-2016 10:55 PM
How to connect artist mix series to studio one 2 shamanrock Artist Series 18 03-18-2015 05:59 PM
how can I connect Artist Mix with Pro Tools 10 music.lab General Discussion 1 04-25-2014 09:59 AM
Touching Artist Transport Freezes Up Artist Control in Logic sonofmack Artist Series 1 03-13-2013 09:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com