Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-24-2013, 07:11 PM
lpfan799 lpfan799 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 16
Default 002 not recognized

Always used 002 with PT8 LE mac setup. Recently got windows 7 PT10 HD setup. Got 192 (both digi and analog) hooked up, but when i load PT the 002 is now not recognized. Upon re-trying mac setup it works immediately (not cable or 002). Windows setup after loading, 1394 light not coming on, nor is it in peripherals or I/O setup. Downloaded and installed latest drivers but that didnt fix it. Any suggestions? Thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 10-24-2013, 08:38 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,222
Default Re: 002 not recognized

Quote:
Originally Posted by lpfan799 View Post
Always used 002 with PT8 LE mac setup. Recently got windows 7 PT10 HD setup. Got 192 (both digi and analog) hooked up, but when i load PT the 002 is now not recognized. Upon re-trying mac setup it works immediately (not cable or 002). Windows setup after loading, 1394 light not coming on, nor is it in peripherals or I/O setup. Downloaded and installed latest drivers but that didnt fix it. Any suggestions? Thanks in advance
Hi, Does the 002 show up in Device Manager? Have you tried any alternate firewire drivers?

Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Chris
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.10
Reply With Quote
  #3  
Old 10-25-2013, 04:05 PM
lpfan799 lpfan799 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 16
Default Re: 002 not recognized

if it does show up in device manager, what would it be called. (doesnt show up as digi,avid, or 002). Also just updated firewire drivers and that didnt fix it.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-25-2013, 05:10 PM
lpfan799 lpfan799 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 16
Default Re: 002 not recognized

attempting to re-install PT right now
Reply With Quote
  #5  
Old 10-25-2013, 09:13 PM
lpfan799 lpfan799 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 16
Default Re: 002 not recognized

re-install didnt fix it, can anyone confirm they got a 002 running on a windows 7 64 bit system. some forums are telling me it hates win 7
Reply With Quote
  #6  
Old 10-25-2013, 10:37 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,222
Default Re: 002 not recognized

Quote:
Originally Posted by lpfan799 View Post
if it does show up in device manager, what would it be called.
Not sure, I had an 003 Rack+ for a while, don't remember exactly how it was named in Device Manager. Should be pretty obvious though - it will be under "Sound, video and game controllers".

Quote:
Originally Posted by lpfan799 View Post
Also just updated firewire drivers and that didnt fix it.
Actually you need to try the alternate firewire drivers, like the Legacy ones. The process is listed here: http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/troubleshooting/en349411?popup=true#enable_legacy

Have you done all the optimizations and troubleshooting listed here?

Help us Help You - READ THIS Before Posting!

Quote:
Originally Posted by lpfan799 View Post
re-install didnt fix it, can anyone confirm they got a 002 running on a windows 7 64 bit system. some forums are telling me it hates win 7
A lot of people use 002's with Windows 7, but you need to make sure your pc sees yours in Device Manager first.

It would be helpful to know (lots) more about your computer so definitely post a SANDRA.

Chris
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.10
Reply With Quote
  #7  
Old 10-26-2013, 12:17 AM
lpfan799 lpfan799 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 16
Default Re: 002 not recognized

Ok so first i will get it working in my device managers - not sure what a sandra is but if it was explained i can def post that - thanks for the responses guys - once its solved i will def post the explanation of what worked to get it going
Reply With Quote
  #8  
Old 10-26-2013, 09:35 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,603
Default Re: 002 not recognized

Be aware that for WINDOWS, the drivers for the 002/003 consoles (9.0.5) are not the same as the drivers for the racks (9.0.7). Accidentally using the wrong drivers opens a whole intriguing can of worms. (Ask me how I know...d'oh!!!)
BTW, I did in fact run an 002 Console on Win 7-64 Ultimate with PT10. (DID. I horse-traded my way into an 003, which works fine on 11)
Reply With Quote
  #9  
Old 10-26-2013, 11:40 AM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,222
Default Re: 002 not recognized

Quote:
Originally Posted by lpfan799 View Post
not sure what a sandra is but if it was explained i can def post that

Help us Help You - READ THIS Before Posting!
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.10
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB mic not recognized epianoqueen macOS 15 05-30-2013 06:30 PM
003 now not recognized? dreamslide720 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-22-2011 05:31 PM
002 not being recognized honeyboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-04-2007 11:18 PM
002 Not Recognized, please help noisebrigade 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-24-2007 10:48 PM
002 Not recognized? Earl D 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-26-2006 08:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com