Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-24-2012, 04:31 AM
shadyshakra shadyshakra is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Lebanon
Posts: 6
Exclamation Slowing down on opening Virtual instruments

I've been experiencing this problem everytime i open a vst in pro tools..
I can open a thousand of tracks and have no problem with speed or performance. but when i have an instrument, moving becomes slow, specialy trying to record it.. no mater how much i play with the playback engine in buffer and sample rate, nothing changes..


specs:

mini mbox pro tools 8.0.5 (updated for 64bits)

Windows 7 64bit

i have an i7 3.4ghz
12gb ram
refurbished HP


i also have fruity loops 10 and all the vsts there work great, i can add a up a lot of tracks and no problem...

plz can someone help solve this.. it's frustrating it's messing up my whole work.. even when i open an empty session, just by adding a rtas instrument, it bugs (anyy rtas! from mini grand to kontakt)

--

i thnk the prob is more midi related.. weird... i tried sending an aux with a vst, to record wav on an empty audio track, and it worked great. unfortunately i cant rely on wav for now

Last edited by shadyshakra; 04-24-2012 at 07:30 AM. Reason: update
Reply With Quote
  #2  
Old 04-30-2012, 10:23 AM
shadyshakra shadyshakra is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Lebanon
Posts: 6
Unhappy Re: Slowing down on opening Virtual instruments

Anyone??

anything i can do ? plzzzz!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Instruments available to 10.3.6 and 11? ElmerJFudd Pro Tools 11 1 10-01-2013 04:20 AM
75 Virtual Instruments? budda963 Virtual Instruments 4 06-22-2013 10:43 AM
Virtual Instruments Featherstone Pro Tools 10 2 02-04-2013 08:40 AM
Opening Sessions with Virtual instruments Crashes PT!? Ndustry 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 06-27-2007 09:00 PM
virtual instruments KoblahGbeho 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-10-2002 05:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com