Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-08-2010, 02:59 PM
elsterNJ elsterNJ is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 25
Default Pro Tools Playback slow / skipping on Macbook Pro

Hi there,
I am running Pro Tools 8 LE with an Mbox2 on a new 13 inch macbook pro. Now, I have had no problems with this current issue until now after I reformatted my MBP and reinstalled Pro Tools. When I play back an imported loop or anything for that matter, the insertion doesn't move across the edit window smoothly like it used to... it kind of skips and jumps. I have changed my buffer size and playback buffer around and no other settings seem to fix this. Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2010, 03:11 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Pro Tools Playback slow / skipping on Macbook Pro

Quote:
Originally Posted by elsterNJ View Post
Hi there,
I am running Pro Tools 8 LE with an Mbox2 on a new 13 inch macbook pro. Now, I have had no problems with this current issue until now after I reformatted my MBP and reinstalled Pro Tools. When I play back an imported loop or anything for that matter, the insertion doesn't move across the edit window smoothly like it used to... it kind of skips and jumps. I have changed my buffer size and playback buffer around and no other settings seem to fix this. Any ideas?
Pro Tools version? OSX version?
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2010, 03:13 PM
elsterNJ elsterNJ is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 25
Default Re: Pro Tools Playback slow / skipping on Macbook Pro

OSX 10.6.4
Pro Tools LE 8.0.1
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2010, 03:21 PM
elsterNJ elsterNJ is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 25
Default Re: Pro Tools Playback slow / skipping on Macbook Pro

I haven't changed anything that I am aware of. I use a firewire external hard drive where i open all of my sessions from and playback all of my audio from. One thing I found odd was, when updating to 8.0.1 after my reformat, a "DigiDesign Databases" folder showed up in my external drive, within that folder is a folder named "Unicode" and within that is one file named "volume.dbb." it is only a 524KB file but it showed up after updating and I wasn't sure why.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-08-2010, 03:22 PM
elsterNJ elsterNJ is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 25
Default Re: Pro Tools Playback slow / skipping on Macbook Pro

Whether or not that is relevant to my problem, I don't know. But, I figured I'd share that information.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-08-2010, 03:34 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Pro Tools Playback slow / skipping on Macbook Pro

Quote:
Originally Posted by elsterNJ View Post
OSX 10.6.4
Pro Tools LE 8.0.1
Pro Tools 8.0.1 is not qualified for 10.6.4.

First version for use with 10.6.x was 8.0.3.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback Skipping thadjtig1 Windows 1 04-11-2013 06:11 AM
Pro Tools 8 playback, hum and digital skipping issues agmvcc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-22-2011 02:11 PM
Skipping during playback ian Bourgal General Discussion 1 07-05-2009 12:54 PM
skipping during playback JAH FYAH 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-25-2007 11:47 AM
Skipping during playback JAH FYAH 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-25-2007 03:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com