Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-22-2006, 12:30 PM
JHJ JHJ is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 203
Default Change Track Colors

How do I change the color af tracks in 7.3?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 12-22-2006, 12:53 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: Change Track Colors

double click the colour bar at the side of a track name in the edit screen and the colour palette opens. Then select as desired.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #3  
Old 12-22-2006, 03:44 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: Change Track Colors

He might be referring to the hidden feature of changing the channel strip color.

Double click on the color bar of any track to launch the color palette. while holding down all three modifiers (command/control/option) click and drag with the mouse to choose your desired density of color.
enjoy,
drew
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-22-2006, 04:00 PM
tomcat tomcat is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: New York
Posts: 1,453
Default Re: Change Track Colors

Quote:
He might be referring to the hidden feature of changing the channel strip color.

Double click on the color bar of any track to launch the color palette. while holding down all three modifiers (command/control/option) click and drag with the mouse to choose your desired density of color.
enjoy,
drew
click and drag what?
__________________
tom

www.tompaul.com
Reply With Quote
  #5  
Old 12-22-2006, 04:01 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: Change Track Colors

anywhere on top of the color palette.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-22-2006, 04:05 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: Change Track Colors

see this thread.

http://gearslutz.com/board/showpost....0&postcount=28
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-22-2006, 04:34 PM
mgoorevich's Avatar
mgoorevich mgoorevich is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Tel Aviv - תל אביב
Posts: 1,681
Default Re: Change Track Colors

...Interesting...I think that there is no reference to this option in PT guide. However I might be blind as well ;-)
I want to ask you one more question: How do you make a track name framed by the colour square?
Thanks
__________________
Michael Goorevich

Sound Designer
/ mixer
www.goorevich.com

PT HD⎪N v2019.10 Ultimate ● macOS High Sierra 10.13.6
MacPro 2 x 2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon ● 24 GB RAM
Avid HD I/O ● Sync HD ● AJA LHi referenced by AJA GEN10 ● D-Command ES24
Reply With Quote
  #8  
Old 12-22-2006, 06:42 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,857
Default Re: Change Track Colors

Quote:
...Interesting...I think that there is no reference to this option in PT guide. However I might be blind as well ;-)
I want to ask you one more question: How do you make a track name framed by the colour square?
Thanks
The colored squares indicate which channels your control surface is controlling. Usually in banks of 8. The first colored square would be the first channel of your controller.
Peace,
Brandon
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #9  
Old 12-22-2006, 07:45 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: Change Track Colors

Quote:
...Interesting...I think that there is no reference to this option in PT guide. However I might be blind as well ;-)
I want to ask you one more question: How do you make a track name framed by the colour square?
Thanks
that's why they call it a hidden feature.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-23-2006, 12:23 AM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: Change Track Colors

Quote:
He might be referring to the hidden feature of changing the channel strip color.

Double click on the color bar of any track to launch the color palette. while holding down all three modifiers (command/control/option) click and drag with the mouse to choose your desired density of color.
enjoy,
drew
WOW !!!!! Thanks for the tip. This will really help me out.

Why in the world would Digi not disclose this great feature I wonder.
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How Can I change the Track Colors?? bcrichguitar Pro Tools SE and Essential (Mac) 3 12-04-2011 09:56 AM
is there a way to change the default colors for tracks blackmajik2021 Pro Tools 9 11 12-13-2010 11:11 AM
Track colors 7.4 bug stevecarter Tips & Tricks 0 07-29-2008 03:16 PM
Track colors R1ch Pro Tools M-Powered (Win) 1 11-07-2007 07:05 PM
quick stupid question...how do you change colors?? ejsongs Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-14-2005 08:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com