Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-30-2013, 12:26 PM
marmouche marmouche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: paris
Posts: 17
Default can't monitor prores video on PT HD 10

Hi,

I've just installed PT HD 10.3.3 on my mac os X 10.6.8 as well as a blackmagic DeckLink HD Extreme II PCIe (with HDMI daughter board).
All the drivers are correctly isntalled i guess (v 9.6 for the blackmagic) and the HD codecs for QT too.
I've got big troubles to monitor other video than dv pal. I can only monitor this format and no other HD video (black screen and no sync appears on my monitor screen with prores, dvc pro ...).
Do you guys have such problems like me ?!
Could you guys help me resolving that?
Thx for your answers !
Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2013, 01:51 PM
marmouche marmouche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: paris
Posts: 17
Default Re: can't monitor prores video on PT HD 10

I precise that the video connection is made by a BNC cable from the y out of the blackmagic to the video In of my monitor.
Video ref out of my sync is also connected to the video ref in of the BM
Reply With Quote
  #3  
Old 01-30-2013, 02:10 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Exclamation Re: can't monitor prores video on PT HD 10

Quote:
Originally Posted by marmouche View Post
I precise that the video connection is made by a BNC cable from the y out of the blackmagic to the video In of my monitor.
Do you have any down-conversion settings enabled in the DeckLink Preference Pane? You will not see HD video out the Y, only SD video is output at the Y.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-31-2013, 02:05 AM
marmouche marmouche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: paris
Posts: 17
Default Re: can't monitor prores video on PT HD 10

I'll check today and will try with the HDMI output on a hd screen.
thx for the tips.
keep in touch asap.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quicktime Audio Import Distorted ProRes 24p HD Nathan W. Post - Surround - Video 1 12-12-2012 02:56 AM
read Apple ProRes 422 with PT 9 cozy_man Post - Surround - Video 10 02-02-2011 04:19 PM
Prores 442 Newpostguy Post - Surround - Video 11 04-10-2010 05:04 PM
Apple ProRes codec will play out firewire, why not so in PT? soundworx Post - Surround - Video 3 05-10-2008 09:55 AM
Database... Video Monitor(s) Size & Video Card jbr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-19-2001 03:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com