Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-10-2012, 11:05 AM
A1's Avatar
A1 A1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: San Francisco
Posts: 431
Default AVID Must DO Something for AAX DSP

We will buy 6 HDX Systems + the new interfaces… the moment Waves and SoundToys light “Green Light” as to the development of HDX DSP…
And there are many others who I’m sure will do the same… this is a major loose-loose scenario for AVID and DSP PI developers.

AVID is bleeding... and they must and should engage in an "active communication" with these major PI developers to make this happen...
__________________
:+:
Reply With Quote
  #2  
Old 11-10-2012, 11:18 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,100
Default Re: AVID Must DO Something for AAX DSP

Quote:
Originally Posted by A1 View Post
We will buy 6 HDX Systems + the new interfaces… the moment Waves and SoundToys light “Green Light” as to the development of HDX DSP…
And there are many others who I’m sure will do the same… this is a major loose-loose scenario for AVID and DSP PI developers.

AVID is bleeding... and they must and should engage in an "active communication" with these major PI developers to make this happen...
Word!
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2012, 11:34 AM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: AVID Must DO Something for AAX DSP

Quote:
Originally Posted by A1 View Post
We will buy 6 HDX Systems + the new interfaces… the moment Waves and SoundToys light “Green Light” as to the development of HDX DSP…
And there are many others who I’m sure will do the same… this is a major loose-loose scenario for AVID and DSP PI developers.

AVID is bleeding... and they must and should engage in an "active communication" with these major PI developers to make this happen...
So Avid will go to Waves and say - Hey Guys, we're in financial trouble and suffering an identity crisis. We need you to make AAX DSP versions of your plugs.-

I think Waves is hanging on the side lines waiting to see if the Avid audio divisions gets sold off.

Just my 2 cents.
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-10-2012, 12:59 PM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: AVID Must DO Something for AAX DSP

I'm just glad we have a workable version of PT right now.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-10-2012, 05:32 PM
Nightworker Nightworker is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: somewhere
Posts: 218
Default Re: AVID Must DO Something for AAX DSP

Quote:
Originally Posted by ronwasserman View Post
waiting to see if the Avid audio divisions gets sold off.

Just my 2 cents.
Ain't going to happen. Avid Audio division is the only division of Avid that is actually making money. That's why they merged the audio and the video divisions together so that the books would look better to the investors. The video side of Avid has always been loosing money, if they sell the only real source of income for the company, the company will eventually fold. So we will not see that happen.
__________________
Windows 7 ultimate 64 sp1. intel i5 2500k 3.30 ghz. asus p8p67 evo rev 3. 16g kingston ddr3 1600. Asus engtx 560dc2 oc. Seagate Barracuda 7200 9 SATA 80-GB Hard Drive. 2x WD caviar black 7200 500 GB. 1x WD caviar black 7200 1 TB. Seagate Freeagent 7200 1 TB usb 2.0. SIIG NN-440012-S8.

PT 10. SIB 7. ProjectMix I/O. Focusrite Liquid Saffire 56. Focusrite Saffire pro 40. Genelec 8040. Axiom pro 61. Alesis Dm8 pro. Spector ns2000/5. Old vintage Vantage electric guitar. Bunch of VI's and plugins
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2012, 06:08 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: AVID Must DO Something for AAX DSP

I think what we really need are more new threads bitching at Avid for Waves' lack of motivation.

If you're unhappy about Waves not making AAX plugs... CALL WAVES. There's nothing Avid can do if they decide not to make DSP plugs. It's not their company, it's not their call to make.

If Waves thinks they can survive without the Avid DSP market, then it's their decision. If you disagree with it... complaining here is about as useful as putting a bullet in your own foot.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #7  
Old 11-10-2012, 06:54 PM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: AVID Must DO Something for AAX DSP

Since AAX-DSP is a proprietary format tied to Avid's hardware and a limited market it would help a lot if Avid could provide some revenue incentives or software support for getting the porting done.
With Avid reporting weak financials and having apparently outsourced a lot of the software work I wouldn't expect much soon.

Whatever dominance Avid has in the audio marekt is outweighed by the uncertainty of where Avid is going.
Nobody wants to follow the leader down a rabbit hole.

What we really need is more inadvertant advice on what is worth discussing.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-10-2012, 08:17 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: AVID Must DO Something for AAX DSP

Quote:
Originally Posted by Nightworker View Post
Ain't going to happen. Avid Audio division is the only division of Avid that is actually making money. That's why they merged the audio and the video divisions together so that the books would look better to the investors. The video side of Avid has always been loosing money, if they sell the only real source of income for the company, the company will eventually fold. So we will not see that happen.
Actually, I think their video division brings in slightly more income according to their annual report.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-11-2012, 02:29 AM
Pirate Post Pirate Post is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Studio City, CA USA
Posts: 639
Default Re: AVID Must DO Something for AAX DSP

Quote:
Originally Posted by dave911 View Post
I'm just glad we have a workable version of PT right now.
Some rational thought. I like that.

My Waves Mercury bundle works just fine in PT 10.

I think PT 11 is some time after the fiscal cliff. Lets get through that one first.
__________________
Peter Cole - Head Pirate
http://www.beforenoonpost.com
http://www.piratepost.net
Reply With Quote
  #10  
Old 11-11-2012, 07:53 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,222
Default Re: AVID Must DO Something for AAX DSP

Quote:
Originally Posted by Pirate Post View Post
I think PT 11 is some time after the fiscal cliff. Lets get through that one first.
What you think does not matter. I've heard PT11 is right around the corner. That said, I myself think that it might/should take some time to get it released. For me, there is close to zero worth in PT11 and all the 64-bit goodness, if there are no Waves DSP plugins available. I know Avid/Waves knows the situation and that's why I tend to share your opinion. But the reports I've heard scare me.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can Avid HEAT run in PTHD 10/11 without an Avid Audio Interface or HDX Card? hatepop Pro Tools 11 1 12-19-2013 02:26 AM
Unable to locate Avid hardware. Avid Pro Tools SE 8.0.3 (M-Audio KeyStudio 49) azndisast3r Pro Tools SE and Essential (Win) 3 09-21-2013 03:31 PM
Will (Avid/M-Audio) Pro Tools MP 9 support Avid Vocal Studio: Producer USB Microphone XDosShane Windows 0 02-04-2012 10:17 PM
AVID Website | Pros & Cons | Dedicated to the AVID Web Crew 25ghosts Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 07-28-2010 09:49 PM
New Avid Brand Identity, Product Announcements and an updated Avid.com Avid General Announcements 0 04-20-2009 01:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com