Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-04-2016, 08:20 PM
ramonetl ramonetl is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Seattle
Posts: 261
Default Sales Tax on Upgrade

WTH Avid? I went to upgrade online and it wanted to tack on another 10 bucks. Screw that. I went to Sweetwater and bought it there and in a minute I had the code and was done. With the cut that they pay the vendor you think they would make more money by ditching the tax. Stupid IMO. Anyone else if they charge you tax for your upgrade just go buy it from BH or Sweetwater. That is just pissing money away.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2016, 08:49 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,722
Default Re: Sales Tax on Upgrade

It's not Avid. It's the state laws. Avid probably has a business presence in Washington State and has to charge sales tax.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com
Head Audio/A1 Blue Man Group North American Tour

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2019.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #3  
Old 10-04-2016, 09:18 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,699
Default Re: Sales Tax on Upgrade

Yeah same here for Texas, it was a few extra bucks....all still tax deductible however
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2016, 08:33 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,189
Default Re: Sales Tax on Upgrade

Soon, bad weather will be Avid's fault.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #5  
Old 10-05-2016, 09:12 AM
Extreme Mixing Extreme Mixing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Van Nuys, CA. USA
Posts: 1,329
Default Re: Sales Tax on Upgrade

You're actually supposed to pay the tax with your state income tax if you're not charged at the point of sale. Not saying that anyone does, but that's the law...

Steve
__________________
Steve Shepherd
Extreme Mixing
Reply With Quote
  #6  
Old 10-05-2016, 09:47 AM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,252
Default Re: Sales Tax on Upgrade

REPUBLIC OF CALIFORNIA:

FIY
There is no sales tax on software downloads, as its not a physical product.

When sales tax is appropriate, post-production pros only pay 3.5%, not the nearly10% tax.
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #7  
Old 10-05-2016, 01:39 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,745
Default Re: Sales Tax on Upgrade

Quote:
Originally Posted by TVPostSound View Post
REPUBLIC OF CALIFORNIA:

FIY
There is no sales tax on software downloads, as its not a physical product.

When sales tax is appropriate, post-production pros only pay 3.5%, not the nearly10% tax.
thx for posting .. software has no tax .. must have been a Boxed product .. we pay that tax as well here in the Republic .. haha ..
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #8  
Old 10-05-2016, 02:16 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,032
Default Re: Sales Tax on Upgrade

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
thx for posting .. software has no tax .. must have been a Boxed product .. we pay that tax as well here in the Republic .. haha ..
Do they still sell physical copies of Pro Tools???

The OP did say it was a code he purchased though!
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #9  
Old 10-07-2016, 07:07 AM
nesseldigital nesseldigital is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: canada
Posts: 3
Default Re: Sales Tax on Upgrade

i just upgraded to protools 12.6 from 12.5 and i have a monthly subscription plan....everything was working perfectly fine untill i did the upgrade Now i cant seem to open my pro tools because its asking me to buy a licence...so basically its not recognizing my montly subscription this is really slowing me down and im in the middle of a big project.... do i have to purchase protools now or sum????
Reply With Quote
  #10  
Old 10-07-2016, 07:44 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,015
Default Re: Sales Tax on Upgrade

Quote:
Originally Posted by nesseldigital View Post
i just upgraded to protools 12.6 from 12.5 and i have a monthly subscription plan....everything was working perfectly fine untill i did the upgrade Now i cant seem to open my pro tools because its asking me to buy a licence...so basically its not recognizing my montly subscription this is really slowing me down and im in the middle of a big project.... do i have to purchase protools now or sum????
Sorry to hear you are having issues. This thread however is focused on sales tax.

I suggest starting your own new thread or finding one on the topic that more closely represents you issue.

http://duc.avid.com/showthread.php?t=300050
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S6 sales top 900!! Drew Mazurek Avid S6 12 12-19-2015 06:49 AM
CD sales and tax doylemusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 06-13-2005 03:09 PM
Sales Tax keny General Discussion 6 11-19-2004 12:46 PM
pre sales phone # outfit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-10-2002 02:35 AM
Sales Tax for HD upgrade if sent into digi directly? EthanMorse Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 05-03-2002 05:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com