Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-20-2012, 08:28 PM
soulpatch007 soulpatch007 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 2
Default Fast Track C400 with M-Audio Keystation 49e

Hi All -

I am a bit of an amateur when it comes to ProTools so I hope I can get rely on the collective knowledge out here on the intertubes. I am trying to use my M-Audio Keystation 49e to control the software instruments that came on ProTools SE 8.0.3. I can select the keystation as the controller, however the system makes me select something from the "Receive From" menu - the only option is the Fast Track C400. The problem is that the system appears to be thinking that the Keystation is now coming through the C400 rather than come through the USB on the computer - kind of defeating the purpose of it being a USB Keyboard Controller. Any thoughts on how I can make this work short of actually buying a MIDI cable to connect this thing to the C400?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-23-2012, 01:33 AM
Bulgozer Bulgozer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Eindhoven
Posts: 10
Default Re: Fast Track C400 with M-Audio Keystation 49e

I have a fast track II and connected my new midi keyboard (ESI keysControl 25) via USB to the computer. After this I started Pro Tools SE and selected a Piano session. When I record enabled the track I could start playing. Did not have to adjust any setting.
Is your keybaord listed in device manager?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-24-2012, 05:18 AM
soulpatch007 soulpatch007 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 2
Default Re: Fast Track C400 with M-Audio Keystation 49e

Thanks! I was able to play around with it a little more tonight and was able to figure it out. It just opens up a new dimension when I can add some keys. I have been impressed with how user-friendly the system is at the bare bones approach. I would imagine that the addition of plug ins and the like would make it more of a challenge.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio Configuration Problem - Fast Track C400 + Studio one 2.6 joaocavanus FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 1 03-13-2014 06:16 AM
Problem with M-Audio Fast Track C400 Ohio21 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 2 08-19-2013 01:56 AM
Keystation 61es MIDI problem, Pro Tools SE, Fast Track C400 KidA8787 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 0 07-11-2013 01:56 PM
M-AUDIO|Fast Track C400 and Pro Tools SE TROUBLESHOOTING HELP!!! rjhaus Pro Tools SE and Essential (Win) 0 10-28-2012 01:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com