Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-28-2017, 11:07 AM
electrodaddy electrodaddy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: UK
Posts: 95
Default Presonus Faderport not working properly with v12.8

Hi,

Presonus Faderport works fine with v12.7.1 and with Studio One/Reaper. Doesn't work properly with v12.8. Motorised fader isn't working and the buttons are intermittent. Have Avid broke HUI?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2017, 11:11 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,748
Default Re: Personus Faderport not working properly with v12.8

Quote:
Originally Posted by electrodaddy View Post
Hi,

Presonus Faderport works fine with v12.7.1 and with Studio One/Reaper. Doesn't work properly with v12.8. Motorised fader isn't working and the buttons are intermittent. Have Avid broke HUI?
1) mac or PC ?? what OS ??
2) what version of Presonus Driver ?? any updates available ??

my Oxygen 49 is working fine BUT not a HUI protocol ..
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2017, 11:17 AM
electrodaddy electrodaddy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: UK
Posts: 95
Default Re: Personus Faderport not working properly with v12.8

It looks as though I might have been slightly premature. Pro Tools requires the faderport to be enabled in the synchronisation and Machine Control sections. For some reason v12.8 had reset this.

Seems to be working fine now.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-28-2017, 11:21 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,748
Default Re: Personus Faderport not working properly with v12.8

Quote:
Originally Posted by electrodaddy View Post
It looks as though I might have been slightly premature. Pro Tools requires the faderport to be enabled in the synchronisation and Machine Control sections. For some reason v12.8 had reset this.

Seems to be working fine now.
awesome !!!! good job troubleshooting .. my Oxygen 49 has to be enabled in Peripherals for machine control .. or i get no functions .. just keys !!!
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #5  
Old 06-28-2017, 12:26 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,253
Default Re: Personus Faderport not working properly with v12.8

Quote:
Originally Posted by electrodaddy View Post
It looks as though I might have been slightly premature. Pro Tools requires the faderport to be enabled in the synchronisation and Machine Control sections. For some reason v12.8 had reset this.

Seems to be working fine now.
Don't expect any HUI support from Avid, they broke HUI at PT8.0.5.
As a no longer supported feature.
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #6  
Old 06-28-2017, 12:42 PM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,851
Default Re: Personus Faderport not working properly with v12.8

Quote:
Originally Posted by TVPostSound View Post
Don't expect any HUI support from Avid, they broke HUI at PT8.0.5.
As a no longer supported feature.
HUI working fine here with 12.8. They no longer officially support it, but they didn't remove or break it either..

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #7  
Old 06-28-2017, 12:48 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 523
Default Re: Personus Faderport not working properly with v12.8

Same here. Seems to be working fine with an SSL AWS948. Only really use it for faders, cut and solo, and switching automation modes. Never use it for plugins.
__________________
Scott Gatteño
Yessian
Reply With Quote
  #8  
Old 06-28-2017, 12:51 PM
denka's Avatar
denka denka is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Denmark
Posts: 577
Default Re: Personus Faderport not working properly with v12.8

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
HUI working fine here with 12.8. They no longer officially support it, but they didn't remove or break it either..

Joel
Exactly. I have 6 HUI devices and all work as they have to including FaderPort on Mac & Win.
__________________
AVID HD Native PCIe + HD OMNI; Digidesign 192 I/O (2x) & 96 I/O; Icon QCON Pro & QCON EX; Softube Console 1; NI Kontrol 25; Arturia SparkLE; UAD-2 Satellite DUO; UAD-2 PCIe DUO; Tascam DA-3000; TK Audio BC1-S; Warm Audio WA76; SSL XLogic Alpha Channel (x2); SSL X-PATCH; Lindell Audio 6X-500, 7X-500 & PEX-500 (all x2), lots of TCE & Lexicon reverbs; VintageMaker LittleOne 16/2 Summing Mixer; MUTEC MC3+ SmartClock; Mac Pro (2009) 8 Core 2.26; 24 Gb RAM; Pro Tools HD 12.8
Reply With Quote
  #9  
Old 06-28-2017, 09:52 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,253
Default Re: Personus Faderport not working properly with v12.8

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
HUI working fine here with 12.8. They no longer officially support it, but they didn't remove or break it either..

Joel
There are plenty of HUI functions that no longer work
in PT 12
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #10  
Old 06-29-2017, 02:30 AM
Wizzoboy's Avatar
Wizzoboy Wizzoboy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
Posts: 605
Default Re: Personus Faderport not working properly with v12.8

Which functions no longerwork? I use an original Mackie HUI with PT 12. No function problems here.
__________________
Dell Precision 490 Workstation, dual 4 core 5355 Xeon, 16gb Samsung DDR2 ECC Ram - Windows 7 Ultimate - Nvidia GTX 650 - 3 x Internal WD Blacks - PT 2018.3 - Digi 002R - Original Mackie HUI - JBL Monitoring.
Dell XPS 8700 i7-4790 - 24gb RAM - Windows 10 - Nvidia GTX 1060 6GB with Studio driver 431.86- 2 x Internal WD Blacks + MSATA card - Davinci Resolve 16.1 - Canon HF G40
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help w/Presonus Faderport Please!! Vlad Drac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-31-2012 03:37 AM
PT 8 and Presonus Faderport? Fryder 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-07-2010 11:38 AM
Presonus Faderport......Can i??? The Dougfather 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 04-09-2010 11:26 PM
Presonus Faderport bad jitter Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 02-28-2008 03:37 PM
Presonus Faderport G. Klopfenstein 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-06-2006 09:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com