Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-31-2014, 05:54 PM
rantanplan rantanplan is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Berlin
Posts: 155
Default PT 10HD with MXF Video wants Video Engine?

Hi there

I own two systems, both OS X 10.6.8 with PT HD 10.3.9. One is a Hackintosh with Accel hardware, the other a Mac mini.

On the one Mac with Accel hardware, I'm able to import vide tracks from a MXF file. On the Mac min, I get a "Video Engine not installed" message, when I try to import the same file.

Maybe this is a wrong error message and there's just missing the proper video codec?
Or does it work only when Accel cards are installed? That would be very strange...

Cheers
T
Reply With Quote
  #2  
Old 06-05-2014, 09:15 AM
dat465 dat465 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 48
Default Re: PT 10HD with MXF Video wants Video Engine?

Try install pt 10, stick : videoengine
__________________
- iBook G3/800 14-Inch (32 VRAM - Tr)
- eMac G4/1.42 (2005)
- iMac G4/1.0 15-Inch "FP" (USB 2.0)
- iMac "Core Duo" 1.83 17-Inch
- PowerMac G4 867MHz + Dual 1.25
- PowerMac G5 Dual 2.0 + 2.3
- Mac Pro 1.1, 2.1
- MC374
- Mac Pro 5.1
- Digidesign Protool Mix Plus 5.1.3cs11, 6.4.1cs4, LE 7, LE 8
- Avid Pro Tools HD 9.0.6 + 10.3.10 Native + 11.3.2 + 12.5.2 , 003 , Avid Mbox 3 Pro , ProControl , Control24 ...
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2014, 09:50 AM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Post Re: PT 10HD with MXF Video wants Video Engine?

Are you using either a Mojo or a Mojo SDI with the HD system? You can only playback Avid MXF media with v10 if you have either a Mojo or Mojo SDI. Both types of Mojo peripherals require the video engine be installed.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Engine in PT 11.1 yop22 Post - Surround - Video 294 07-30-2014 08:03 AM
Boot Screen "Not Recognized Video Hardware Connected", "video engine failed to init bcrichguitar macOS 3 04-01-2012 09:10 AM
Video engine Bender 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-22-2010 06:30 PM
How do I get rid of the Video Engine? notr2d2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-31-2009 09:51 AM
Where's the Video Engine? admix Post - Surround - Video 4 05-02-2008 04:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com