Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-19-2007, 02:33 PM
linchpinc linchpinc is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 18
Default Crackling using ADAT interface with pre tools Please help!!!

I am using a MAC pro running OS 10.4.9 combo and a 002 interface with pro tools 7.3 and as I said in another post a motu 8pre connected to the 002 via optical cable. I had a problem originally with not getting any signal into pro tools via the motu 8pre through the 002 but with all your help I managed to get this working thank you. I now have a new problem that I am getting crackling on the motu 8pre's inputs. I ensured the sample rates matched up and I can't see what the problem is I hope you can help?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2007, 02:55 PM
Pepo Pepo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 165
Default Re: Crackling using ADAT interface with pre tools Please help!!!

Are you clocking the 002 off the motu? If not, that could be, otherwise I dont know. I have pt 6 and there is an option under the hardware setup (i think) that is "ignore buffer underrun errors during recording". If this option is turned on, you could get cracks when monitoring, but they would not be recorded to disk. I suppose yours are making it to disk...
Pepo
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2007, 03:07 PM
linchpinc linchpinc is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 18
Default Re: Crackling using ADAT interface with pre tools Please help!!!

Quote:
Are you clocking the 002 off the motu? If not, that could be, otherwise I dont know. I have pt 6 and there is an option under the hardware setup (i think) that is "ignore buffer underrun errors during recording". If this option is turned on, you could get cracks when monitoring, but they would not be recorded to disk. I suppose yours are making it to disk...
Pepo
Yes unfortunayely they are what do you mean by clocking I am new to all this?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2007, 05:11 PM
ADD ADD is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 11
Default Re: Crackling using ADAT interface with pre tools Please help!!!

I had this same issue, this fixed it. Go into your hardware settings and set to external adat clock.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crackling/static noise w/ 002 and Kore interface. JLEpperson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-23-2010 07:50 AM
old style ADAT/pro tools interface Rob Aubrey Tips & Tricks 0 12-21-2000 03:14 AM
adat interface ? sandman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-11-2000 10:38 AM
!6 Bit Adat Interface Jeffrey Epperson General Discussion 0 10-03-1999 02:16 PM
ADAT interface with PT NT Echo studios Pro Tools TDM Systems (Win) 1 12-02-1998 03:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com