Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-02-2016, 12:10 PM
yoerik yoerik is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ghent, Belgium
Posts: 193
Default bug report/feature request: banking vca spill members

latest S3 manual (91059) p.38:

'To bank to the next or previous bank of the currently spilled VCA members, press Bank > or < Bank.'

This is not working when you also have fixed tracks in the track layout.

Let's say you have fixed tracks on ch1-4. You can still spill memmbers to ch 5-12 (when using 13-16 for the VCA's), but you can't bank through them.
In order to do so, you must activate a layout without fixed tracks (which diactivates VCA spill mode), re-enter VCA spill mode and re-spill the members.

Therefore here's 2 things I think are missing:

1) allow banking thru members when there are fixed tracks in the curent track layout
2) VCA spill mode and selection should remain active when switching between track layouts
Reply With Quote
  #2  
Old 06-03-2016, 10:47 AM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 313
Default Re: bug report/feature request: banking vca spill members

Quote:
Originally Posted by yoerik View Post
latest S3 manual (91059) p.38:

'To bank to the next or previous bank of the currently spilled VCA members, press Bank > or < Bank.'

This is not working when you also have fixed tracks in the track layout.

Let's say you have fixed tracks on ch1-4. You can still spill memmbers to ch 5-12 (when using 13-16 for the VCA's), but you can't bank through them.
In order to do so, you must activate a layout without fixed tracks (which diactivates VCA spill mode), re-enter VCA spill mode and re-spill the members.

Therefore here's 2 things I think are missing:

1) allow banking thru members when there are fixed tracks in the curent track layout
2) VCA spill mode and selection should remain active when switching between track layouts
Will you please provide detailed reproducible steps? We also need OS, PT, Eucontrol version and if you have another surfaces attached. We tried this, but can't reproduce. Thanks,
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
  #3  
Old 06-10-2016, 02:04 AM
yoerik yoerik is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ghent, Belgium
Posts: 193
Default Re: bug report/feature request: banking vca spill members

Hi Kyle,

2) was more of a feature request

I do have an update on 1):

The first 3 days after I installed Eucon 3.4 it wasn't working (like I described earlier). Then suddenly it started working (without changing session, restarting protools or doing anything special, except at some point before I disabled 'edit window follows bank selection in pt prefs. re-enabling it did not re-activate the glitch). I reported in a previous thread this was also randomly happening in Eucon 3.2 and it was confirmed by another user - will look for the link)

But right now something interesting is happening: it works correctly on one VCA/group but it does not work on another VCA/group within the same PT session. I've made screenshots of my group and VCA configs and a small video clip showing what's happening on the S3. Is there anyway I can send that to you as I can't post video here?

Unfortunately I still have no idea what triggers this, but at least I can show you exactly what's going on.


Windows 10, PT HD 12.5.0, S3 and Artist Transport Control.
Attached Files
File Type: pdf sandra - OS.pdf (58.8 KB, 0 views)
File Type: pdf sandra - hardware.pdf (59.1 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-10-2016, 03:01 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 313
Default Re: bug report/feature request: banking vca spill members

Quote:
Originally Posted by yoerik View Post
Hi Kyle,

2) was more of a feature request

I do have an update on 1):

The first 3 days after I installed Eucon 3.4 it wasn't working (like I described earlier). Then suddenly it started working (without changing session, restarting protools or doing anything special, except at some point before I disabled 'edit window follows bank selection in pt prefs. re-enabling it did not re-activate the glitch). I reported in a previous thread this was also randomly happening in Eucon 3.2 and it was confirmed by another user - will look for the link)

But right now something interesting is happening: it works correctly on one VCA/group but it does not work on another VCA/group within the same PT session. I've made screenshots of my group and VCA configs and a small video clip showing what's happening on the S3. Is there anyway I can send that to you as I can't post video here?

Unfortunately I still have no idea what triggers this, but at least I can show you exactly what's going on.


Windows 10, PT HD 12.5.0, S3 and Artist Transport Control.
Yeah, I'd like to see the session (no audio) and a video, etc explaining the issue. You can post to Dropbox (or similar) then post link here.
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
  #5  
Old 06-11-2016, 01:47 AM
yoerik yoerik is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ghent, Belgium
Posts: 193
Default Re: bug report/feature request: banking vca spill members

Hi Kyle,

I put everything over here:https://www.dropbox.com/sh/s5ztknlnd...bIz-FOtoa?dl=0

As you can see in the first video clip: the efx members ae banking correctly when I have fixed channels on faders 1-4, but the amb members aren't. I added screenshots of my group and vca configs.
As you can see in the second video, the tracks 'amb st3' and 'amb st 4' that I cannot bank to in the first video clip do spill correctly when I use an empty layout.
If I add more tracks to the amb group, banking works correctly again, however, if I remove the extra tracks, it stops working again.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-15-2016, 01:45 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 313
Default Re: bug report/feature request: banking vca spill members

Quote:
Originally Posted by yoerik View Post
Hi Kyle,

I put everything over here:https://www.dropbox.com/sh/s5ztknlnd...bIz-FOtoa?dl=0

As you can see in the first video clip: the efx members ae banking correctly when I have fixed channels on faders 1-4, but the amb members aren't. I added screenshots of my group and vca configs.
As you can see in the second video, the tracks 'amb st3' and 'amb st 4' that I cannot bank to in the first video clip do spill correctly when I use an empty layout.
If I add more tracks to the amb group, banking works correctly again, however, if I remove the extra tracks, it stops working again.
Great catch and totally weird. I have reproduced this and logged a bug. We'll check it out. Thx!
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spill Zone banking suggestion. Marsdy Pro Tools | S6 2 01-20-2016 01:30 AM
Feature Request Dot Pro Tools 12 2 11-07-2015 06:19 AM
Feature Request - amptbuddy Post - Surround - Video 5 06-09-2010 06:17 AM
Feature Request Wyn Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 07-22-2009 02:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com