Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-29-2018, 11:15 AM
Larry O Larry O is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Ocala, FL
Posts: 47
Default Pro Tools 10 + Focusrite Scarlett 2i2 buffer issue

Whatever buffer setting I use on my ASIO Control Panel on my desktop gets changed to 32 whenever I launch Pro Tools. If I make changes once I've opened the session, Pro Tools makes me quit and re-launch, only to discover the buffer is back at 32.

I have updated to the most current ASIO driver Focusrite has available with no luck. When I put my Mbox Mini back on line I have no issues. When I launch other audio apps (Sound Forge, Audacity) the buffer settings stay put, so this seems to be a Pro Tools thing. I have gone into I/O settings and clicked default through all the tabs, no change. I have navigated through Import Settings>Avid>Pro Tools>DAE>IO Settings and get the options from the attached screen shot, but honestly have made no changes because at this point I feel myself tumbling down the bunnyhole.

Any suggestions? I'm a casual user with a home studio.

Win 7/PT 10.3.9

Appreciate any assistance.

Larry
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	0
Size:	29.0 KB
ID:	10227  
Reply With Quote
  #2  
Old 03-29-2018, 02:31 PM
Larry O Larry O is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Ocala, FL
Posts: 47
Default Re: Pro Tools 10 + Focusrite Scarlett 2i2 buffer issue

Ok, I believe I found the culprit. Under Playback Engine settings I had checked the box "Ignore errors during playback". Unlike the Mbox, this dialog forces the Scarlett to default to buffer size 32. Unchecking this box now keeps the selected buffer size. Go figure.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latency, Buffer size - switching from Eleven Rack to Focusrite Scarlett rpossum Pro Tools 12 5 08-27-2017 09:16 PM
Interfacing Issue with Focusrite Scarlett 18i8 UberAubergine Pro Tools 11 1 02-18-2016 10:18 AM
Pro Tools using Focusrite Scarlett 2i2-working!! baxteradio Pro Tools 12 1 09-08-2015 12:55 PM
Pro Tools 11 with Focusrite Scarlett 18i20? hermonmusic Third Party Interfaces 24 06-27-2015 09:53 AM
PT11.0.2 full ed. + Focusrite Scarlett 2i4 issue Roland Shaak Pro Tools Software (Win) 3 08-20-2014 11:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com