Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-31-2011, 01:11 PM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,655
Default OMNI Fried? Calling Omni Members - Check High Samplerates

Can other OMNI + HD Accel owners check and see if your Omni is operating correctly at 176.4khz and 192khz

Mine is causing severe distortion on Playback, with White noise cycling "Left heavy" (Even on one track that's panned center) on Input.

- Clock set to internal
- Operating fine at 96k
- checked TDM Flex Cables and Digilink Connections
- Removed All other peripherals
- Checked in PT 9.0.5 and 10 on 2 different boot volumes
- Power Cycled unit

Please see attached video, and listen quietly.

http://www.webcrap.ca/DUC/movies/OMNI.mov

Hopefully this is just a Firmware fix, and i don't have to send the unit in, it's kind of the hub of my mix room right now.
__________________
David
- Trident TSM 52 Input Console
- HDX / OMNI / HD i/o's
- MacPro 8 Core 2.4 Westmere 28Gb RAM
- PT HD 10.3.3 + H.E.A.T. OS X 10.8.2
- SSL Nucleus Controller
- Dynaudio Acoustics BM6A's / Genelec 8040a / NS10's w/ Sub
- 1176's, LA2A's, ADL CL1500, Neve 1073's, 16 x Wunder Audio Pre's, Ward Beck's, API's, Misc Vintage outboard.
- 2x - HD3 Accel PCIe - 192 i/o's - 96 i/o's
Reply With Quote
  #2  
Old 11-03-2011, 11:44 AM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,655
Default Re: OMNI Fried? Calling Omni Members - Check High Samplerates

Daytime Bump for the folks at Avid's Radar.
__________________
David
- Trident TSM 52 Input Console
- HDX / OMNI / HD i/o's
- MacPro 8 Core 2.4 Westmere 28Gb RAM
- PT HD 10.3.3 + H.E.A.T. OS X 10.8.2
- SSL Nucleus Controller
- Dynaudio Acoustics BM6A's / Genelec 8040a / NS10's w/ Sub
- 1176's, LA2A's, ADL CL1500, Neve 1073's, 16 x Wunder Audio Pre's, Ward Beck's, API's, Misc Vintage outboard.
- 2x - HD3 Accel PCIe - 192 i/o's - 96 i/o's
Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-2011, 12:01 PM
KMcK KMcK is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Los Angeles
Posts: 705
Default Re: OMNI Fried? Calling Omni Members - Check High Samplerates

I have something kinda similar going on with my Omni on my HD3 cards at home. I haven't tried playing with sample rates higher than 48k, but sometimes the left output channel exhibits an unidentifiable distortion on playback. I haven't been able to reproduce it when I want to, it just tends to pop up randomly during sessions. I mostly use that rig for mixing, and all of a sudden I'll start to hear what sounds like bus overload distortion that is primarily coming from the left speaker during playback. When it first started happening I spent a lot of time solo'ing tracking thinking I had a bad region somewhere, but when it started popping up on other sessions in random, non reproducible spots I started suspecting something in the hardware chain.

I had planned to spend a day troubleshooting it at some point, but unfortunately I haven't had a day off in months in order to do so. I don't know if our 2 problems are related but I'll try your higher sample rate test this weekend if I can and see if I get the same results.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2011, 09:19 PM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,242
Default Re: OMNI Fried? Calling Omni Members - Check High Samplerates

David,

I just ran your test at 192K, Omni, PTHD10, HD|Native, Win7 x64. No problem at all.

Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PTHDN 2018.4, HD Omni, HD I/O 16x16 .
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Omni New 950.00 Barry Johns Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 18 03-17-2014 07:58 PM
Omni vs HD 8x8x8 io and Omni Pre's Southsidemusic Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 13 03-27-2013 01:00 AM
Omni? Fooks Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 8 04-07-2012 09:35 AM
OMNI vs HD I/O michael c Pro Tools Software (Mac) 4 04-06-2012 04:24 PM
Be aware! Potential HD Omni buyers with treated Rooms and Computers. Omni Noisy Fan FRaNCo MuSiC Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 0 09-25-2011 05:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com