Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-03-2010, 04:45 AM
Aquarius Aquarius is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: City Of Lights
Posts: 600
Thumbs down PT 8.01cs1 / zoom in-out bug is back !!!

Hi,

I've started a new session today with midi tracks.
I'm getting this weird bug that stops me from zooming back and forth in the edit window...
No matter what, R and T keep zooming in to the max and then stuck, no way back!
All my sytem is clean with latest pi versions, etc, etc...
What gives Digi ?

A
Reply With Quote
  #2  
Old 02-09-2010, 12:31 PM
SunsetLodge SunsetLodge is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles
Posts: 106
Default Re: PT 8.01cs1 / zoom in-out bug is back !!!

I dont know if this is what your talking about, but im having a zoom in problem with a session that has a few midi tracks.

I cant seem to zoom in enough to see the waveform lines. I can zoom to see the colored in waveform, but cant zoom to see when it turns into a thin line thats not colored in.

Is this the problem your having?

Runnin PT 8.0.1 on a PPC mac.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2010, 09:21 AM
Mark Dann Mark Dann is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: NYC, USA
Posts: 762
Default Re: PT 8.01cs1 / zoom in-out bug is back !!!

Quote:
Originally Posted by Aquarius View Post
Hi,

I've started a new session today with midi tracks.
I'm getting this weird bug that stops me from zooming back and forth in the edit window...
No matter what, R and T keep zooming in to the max and then stuck, no way back!
All my sytem is clean with latest pi versions, etc, etc...
What gives Digi ?

A
Sounds like you hit the "E" key by mistake. I forget the term, but what you are describing will do exactly that. Hit the "E" key again, and you should be good to go.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2010, 10:37 AM
suicune suicune is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wolverhampton, UK
Posts: 896
Default Re: PT 8.01cs1 / zoom in-out bug is back !!!

No this was a known bug in 8.0-8.01. I believe it was fixed in 8.03, but bad luck if you're on PPC :-(

Check this thread

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=244689
__________________
M2 Studios
Wolverhampton, UK
http://www.madhat.co.uk
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2010, 11:37 AM
dankin dankin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashvillle
Posts: 468
Default Re: PT 8.01cs1 / zoom in-out bug is back !!!

To add some more confusion to this...my zooming issues started in 8.03 I had to go back to 8.01 last week. All is well now. 8.03 and 8.03cs1 was a disaster on my system. I'm using LE but this seems to be affecting some HD and LE users.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-10-2010, 04:51 PM
SunsetLodge SunsetLodge is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles
Posts: 106
Default Re: PT 8.01cs1 / zoom in-out bug is back !!!

Quote:
Originally Posted by Mark Dann View Post
Sounds like you hit the "E" key by mistake. I forget the term, but what you are describing will do exactly that. Hit the "E" key again, and you should be good to go.
You were right, I was in edit focus mode. I never realized that you couldn't zoom that far in in EFM.

Thanks Hause!!
Reply With Quote
  #7  
Old 02-16-2010, 09:12 AM
chavernac chavernac is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 39
Default Re: PT 8.01cs1 / zoom in-out bug is back !!!

The same here.
I just made a fresh install up to PT 8.0.3 cs1.
I cannot zoom vertically on my midi tracks. ( I used to be able to do it in some projects but it stopped all of a sudden).
Vertical zoom on audio tracks works fine.
Toggle zoom works fine.
"R", "T" zoom works fine.

M y midi tracks are frozen! help!!!!!

digi?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-19-2010, 09:36 AM
chavernac chavernac is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 39
Default Re: PT 8.01cs1 / zoom in-out bug is back !!!

anybody having this issue?
Is this going to be fixed in the next upgrade?
Reply With Quote
  #9  
Old 02-20-2010, 01:22 AM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: PT 8.01cs1 / zoom in-out bug is back !!!

This issue has been addressed as a bug... but it is easily fixed. It seems to stem from an issue related to the default session length. If you go into preferences and reduce the session length to a reasonable amount of time, the bug should vanish. By reasonable I mean, if you're working on a song that is 3:30... the session length really doesn't need to be any longer than 10-15 minutes really... Or if you want a bit more room, I usually put it around 30 minutes.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EuCon 2.6.2 not seeing PT8.01CS1 Erik Zobler Artist Series 4 03-20-2012 12:51 PM
Zoom Bug Is Back in 10.0.1 Digi Superstar Pro Tools 10 3 02-02-2012 07:07 PM
The zoom/record/zoom back bug... fishkarma 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-19-2010 09:11 AM
Save bug in 8.01cs1 LFO Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 11-14-2009 07:13 PM
8.01cs1 K.I. Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 11-13-2009 01:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com