Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-14-2006, 02:12 PM
Destinee-One Destinee-One is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 9
Default audio device buffer underflow error 6088

I need HELP!

i just bought Pro Tools le 7.0 002 rack.

It is running on a Dual Processor 2.2 GHZ Compaq XEON with 2 Gig of RAM on the Windows XP platform.

After loading Pro tools le 7.0 on my pc and opening a demo session that came with the software, in order to test the unit and software...

as the demo session is playing suddenly i end up with an error " The device Buffer Underflowed. If this occurs frequently try decreasing the H/W Buffer size in the playback engine. etc...

i have changed the settings within the playback buffer but nothing seems to help and this problem continously happens... I have not been able to play out the entire demo session.

Does anyone have a clue how to STOP this from happening.

thanks...
Reply With Quote
  #2  
Old 04-16-2006, 10:39 AM
steve at Your Heaven steve at Your Heaven is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 657
Default Re: audio device buffer underflow error 6088

It's important to pay attention to all the advice about computer setup (DMA drives, turning off certain video features etc), as outlined in the startup manual. Also, you have hopefully checked the Compatibility link (above) to be sure there are no problems with your setup.

Aside from that general advice, you should re-post on the LE forum (use the JUMP button below). This forum is for TDM systems, and the hardware is different, so the solutions are also different than for yours.
__________________
steve
Your Heaven
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio buffer underflow -6085 error on mac pro paul mccarthy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 30 02-21-2011 11:25 AM
audio device buffer underflow error please help idleave 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 07-05-2007 08:51 AM
H/W Buffer Underflow error-6088 audio[LAB] 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-15-2006 09:20 PM
Audio Device Buffer Underflow "error 6088" Destinee-One 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-22-2006 12:42 PM
Problem with Audio Device Buffer Underflow . RobJV 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-10-2005 07:15 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com