Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-28-2017, 02:40 PM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Paris/Montreal
Posts: 312
Default Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

The "Pro Tools to Pro Tools HD upgrade" is $2499.00. That's PTHD's full price! So you own Pro Tools, sometimes you've actually owned it for decades, and your only option if you want to upgrade to HD is to pay $2499 (3200 in Canada).
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2.4 GHz/40GB ram/macOS 10.12.6
SSL Alpha-Link MADI AX • Arturia Keylab 88 • Presonus Faderport 8
Pro Tools 12.8.1 • Logic Pro X 10.3.2
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc

Last edited by jeffro; 09-01-2017 at 06:32 PM. Reason: New topic split out to own thread.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-28-2017, 04:24 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,892
Default Re: Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

Do you have a source for that pricing? The Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade is $1899US on our webstore. (That discount is the price of a Pro Tools 12 Perpetual License.)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2017, 05:20 AM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Paris/Montreal
Posts: 312
Default Re: Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

The page below is quite unclear:

https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...er=&store=shop

It says $2499 but at the same time says "save on a perpetual license when you move from Pro Tools 11 or higher". Also the info button does say "Exchange your Pro Tools 11 or 12 perpetual license for a Pro Tools | HD 12 perpetual license for just the software price difference.", yet the page insists that "you will be billed $2499.00 now".

It's quite confusing.

[edit] I checked your link as well, and on my side it also says $2499.00. Could it be something with the webstore page? Frankly I'm starting to get really confused myself It's not a US/Can thing either since I see the full price at $2499, which is the US price (In Canada it's $3199), so I'm supposed to look at the US webstore.
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2.4 GHz/40GB ram/macOS 10.12.6
SSL Alpha-Link MADI AX • Arturia Keylab 88 • Presonus Faderport 8
Pro Tools 12.8.1 • Logic Pro X 10.3.2
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2017, 05:46 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 10,793
Default Re: Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

This is what I see. Quite clear.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2017-08-29 at 8.45.27 AM.jpg
Views:	0
Size:	34.1 KB
ID:	9026  
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-29-2017, 05:50 AM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Paris/Montreal
Posts: 312
Default Re: Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
This is what I see. Quite clear.
You show me yours, I'll show you mine




No idea why I don't see the same price
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2017-08-29 at 8.47.33 AM.jpg
Views:	0
Size:	35.1 KB
ID:	9027  
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2.4 GHz/40GB ram/macOS 10.12.6
SSL Alpha-Link MADI AX • Arturia Keylab 88 • Presonus Faderport 8
Pro Tools 12.8.1 • Logic Pro X 10.3.2
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc
Reply With Quote
  #6  
Old 08-29-2017, 06:04 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 10,793
Default Re: Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

Canadian? Exchange rate related?? taxes possibility making up the difference?

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2017-08-29 at 9.04.13 AM.jpg
Views:	0
Size:	20.9 KB
ID:	9028  
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-29-2017, 06:33 AM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Paris/Montreal
Posts: 312
Default Re: Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
Canadian? Exchange rate related?? taxes possibility making up the difference?
I know, but then I should see a different price on this page if it were canadian dollars, right?



HD perpetual license is supposed to be $3199 CAN, so I am indeed looking at the US webstore.




...after logging in I do see the full price in canadian dollars:




However, in both cases (logged in or not) I see $2499 for the upgrade. I can assume that somehow the upgrade always shows up in canadian dollars but that's very confusing.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2017-08-29 at 9.26.32 AM.jpg
Views:	0
Size:	17.2 KB
ID:	9029   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2017-08-29 at 9.31.15 AM.jpg
Views:	0
Size:	17.6 KB
ID:	9030  
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2.4 GHz/40GB ram/macOS 10.12.6
SSL Alpha-Link MADI AX • Arturia Keylab 88 • Presonus Faderport 8
Pro Tools 12.8.1 • Logic Pro X 10.3.2
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc
Reply With Quote
  #8  
Old 08-29-2017, 07:16 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 10,793
Default Re: Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

Quote:
Originally Posted by KV626 View Post
However, in both cases (logged in or not) I see $2499 for the upgrade. I can assume that somehow the upgrade always shows up in canadian dollars but that's very confusing.
Maybe it's a site localization glitch. Jeffro will likely report it to the appropriate people.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-29-2017, 09:46 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,892
Default Re: Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

Quote:
Originally Posted by KV626 View Post
...I checked your link as well, and on my side it also says $2499.00. Could it be something with the webstore page? Frankly I'm starting to get really confused myself It's not a US/Can thing either since I see the full price at $2499, which is the US price (In Canada it's $3199), so I'm supposed to look at the US webstore.
Thanks for raising this issue. I'm checking with the store team to find out what's going on since we're seeing different results - screenshots of the store page and cart from my system below.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2017-08-29 at 9.39.27 AM.jpg
Views:	0
Size:	50.2 KB
ID:	9031   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2017-08-29 at 9.40.18 AM.jpg
Views:	0
Size:	37.7 KB
ID:	9032  
Reply With Quote
  #10  
Old 09-01-2017, 06:45 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,892
Default Re: Pro Tools to Pro Tools HD Upgrade Price on Avid's Webstore

So the issue seems to be in the location detection for the pages. When you are signed in it shows the correct amount in CAD but some pages show USD when not signed in. Still looking into this, but wanted to at least let you know that the amounts would be correct in the purchase process (after signing in) and that there is indeed a discount when upgrading from PT.

You might try looking up the pricing from a reseller as well to confirm this...
Just as an example, what do you see for https://www.sweetwater.com/store/detail/PTHDSoft-e vs https://www.sweetwater.com/store/detail/PTHDupPT-e?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Do I need to pay full price to upgrade Pro Tools? argexpat Licensing & Accounts 1 04-04-2016 11:52 AM
Pro Tools 12 Canadian Upgrade Price Bigred234543 Pro Tools 12 Discussion 1 12-12-2015 11:01 AM
Just got the upgrade price from AVID mattrixx Licensing & Accounts 7 11-04-2015 11:09 PM
Avid webstore not accepting payments Kerick23 Pro Tools 12 Discussion 2 05-02-2015 03:15 PM
Pro Tools 8 compatiablility, upgrade price ....etc bobo mark Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 10-02-2008 10:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com