Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #141  
Old 11-10-2019, 06:12 PM
LightWing's Avatar
LightWing LightWing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Titusville, FL
Posts: 531
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by ubxf View Post
Actually the lack of access to the new 2.0 presets is forcing me to learn the new features in a more in depth way right away. Liking it so far
+100
__________________
Patrick

www.LightWingStudios.com

Musical Instrument Protection Accessories...Made In America.

AxeShield HD, AmpShield HD, KeyShield HD, AxeSak, AxeGlove & AxeCap

Win 10 Pro, PT 2019.6 Native, Presonus Studio One 4.5, Dell Precision T5500, Dual Processors (12 Cores), 72GB RAM, 4@500GB SSD, 2@4TB HD, Nvidia 2GB HDMI Card, Vizio 39" TV as Monitor, Presonus AudioBox USB Interface, Mackie HR-828 Monitors, Katana Head, Fishman Triple Play, AIR Music & East West Plugins, 9 Guitars...& an AMAZING wife. :)
Reply With Quote
  #142  
Old 11-11-2019, 06:43 AM
ubxf ubxf is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: LA
Posts: 51
Default Re: Falcon 2

Now i start to worry about Avid. The content for UVI is posted again and it is still wrong.
Reply With Quote
  #143  
Old 11-11-2019, 08:53 AM
simontheoracle simontheoracle is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 45
Default Re: Falcon 2

The Falcon Factory V2 should be available soon. Had this confirmed by Avid and UVI.
Reply With Quote
  #144  
Old 11-11-2019, 11:36 AM
LightWing's Avatar
LightWing LightWing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Titusville, FL
Posts: 531
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by ubxf View Post
Now i start to worry about Avid. The content for UVI is posted again and it is still wrong.
Downloaded, installed and subsequently deleted it.

It works in PT buy kicks out a MOUNTING error if used Standalone or as a VST.

Nothing has changed.

If you don't want to see those errors AND you use F2 Standalone or as a VST in another DAW then the best thing to do is use the UVI supplied Soundbanks and/or buy Soundbanks and delete the Avid Plugsound Content file.

That way you get no errors across all the environments F2 is supposed to cleanly run in.

Maybe Avid can explain to us why the UVI Soundbanks INCLUDED with PT work just fine across all the environments.

Don't hold your breath waiting tho. :)
__________________
Patrick

www.LightWingStudios.com

Musical Instrument Protection Accessories...Made In America.

AxeShield HD, AmpShield HD, KeyShield HD, AxeSak, AxeGlove & AxeCap

Win 10 Pro, PT 2019.6 Native, Presonus Studio One 4.5, Dell Precision T5500, Dual Processors (12 Cores), 72GB RAM, 4@500GB SSD, 2@4TB HD, Nvidia 2GB HDMI Card, Vizio 39" TV as Monitor, Presonus AudioBox USB Interface, Mackie HR-828 Monitors, Katana Head, Fishman Triple Play, AIR Music & East West Plugins, 9 Guitars...& an AMAZING wife. :)
Reply With Quote
  #145  
Old 11-11-2019, 12:09 PM
ubxf ubxf is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: LA
Posts: 51
Default Re: Falcon 2

yes what they posted is still the old 1.6 stuff for the manual and the Falcon factory. I don't get why they removed it and replace it by the same thing
Reply With Quote
  #146  
Old 11-11-2019, 01:49 PM
LightWing's Avatar
LightWing LightWing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Titusville, FL
Posts: 531
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by ubxf View Post
yes what they posted is still the old 1.6 stuff for the manual and the Falcon factory. I don't get why they removed it and replace it by the same thing
Heard back from UVI support on this. TWO choices...1) Remove the Avid Content file or 2) Move it to a different directory, config F2 to "SEE" that directory and set it to NOT "Auto Mount". That way you can activate it only if you want to use it in Pro Tools ON DEMAND and it DOES NOT generate an error in Standalone or as a VST Sound Bank.

Tested on my PC using Option 2...IT WORKS! :)
__________________
Patrick

www.LightWingStudios.com

Musical Instrument Protection Accessories...Made In America.

AxeShield HD, AmpShield HD, KeyShield HD, AxeSak, AxeGlove & AxeCap

Win 10 Pro, PT 2019.6 Native, Presonus Studio One 4.5, Dell Precision T5500, Dual Processors (12 Cores), 72GB RAM, 4@500GB SSD, 2@4TB HD, Nvidia 2GB HDMI Card, Vizio 39" TV as Monitor, Presonus AudioBox USB Interface, Mackie HR-828 Monitors, Katana Head, Fishman Triple Play, AIR Music & East West Plugins, 9 Guitars...& an AMAZING wife. :)
Reply With Quote
  #147  
Old 11-11-2019, 02:06 PM
ubxf ubxf is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: LA
Posts: 51
Default Re: Falcon 2

Thanks Patrick, in my case i only have the Avid version so i was hoping to get the 2.0 presets and additional wavetables. It looks like this might not come anytime soon. At least i got the 2.0 manual from UVI so i can learn more about 2.03
Reply With Quote
  #148  
Old 11-11-2019, 02:13 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,737
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by LightWing View Post
Maybe Avid can explain to us why the UVI Soundbanks INCLUDED with PT work just fine across all the environments.

Don't hold your breath waiting tho. :)
That's because the UVI soundbanks are not exclusive to PT but work across all platforms including standalone. The only exclusive to PT is the Avid provided soundbank. Two totally separate animals.


As I said earlier in this thread - the Avid supplied Falcon and the one from UVI are two separate entities even though they are the same program. So each developer can do with things as they want to like in Avid restricting the usage of their Plugsound soundbank to PT only. That soundbank was developed by Avid or licensed by them for exclusive use in the Avid supplied Falcon. Also UVI has no knowledge of who has the license asset for the Acid supplied Falcon.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #149  
Old 11-11-2019, 04:40 PM
ubxf ubxf is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: LA
Posts: 51
Default Re: Falcon 2

It looks like the Ilok license might be authorizing the FalconFactory.ufs if so the Avid version is different from the UVI version. If it's not the case is possible to use the FalconFactory.ufs from UVI with an Avid license?
Reply With Quote
  #150  
Old 11-12-2019, 05:39 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,129
Default Re: Falcon 2

Quote:
Originally Posted by ubxf View Post
Actually the lack of access to the new 2.0 presets is forcing me to learn the new features in a more in depth way right away. Liking it so far

This is one where it is well worth the time to learn how all the features work and how to create patches with it. There is an excellent set of tutorial videos on the UVI website. There is also the Falcontinuum Forum where you can get some good help and info.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I get Falcon to work? orvillej Virtual Instruments 12 04-16-2019 02:46 PM
UVI Falcon - stand alone? strangeLoop Virtual Instruments 1 03-07-2019 02:03 AM
Falcon Problem notr2d2 Virtual Instruments 5 01-05-2019 07:19 AM
Falcon UVI vs NI Komplete Ray Lyon Virtual Instruments 4 12-16-2018 04:08 AM
Falcon - New VI from UVI DonaldM Virtual Instruments 3 11-09-2015 07:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com