Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 10 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-01-2013, 01:04 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Finland
Posts: 8,073
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

Quote:
Originally Posted by DJ Bechara View Post
Any news on Mavericks and Pro Tools 10 ?? Any update ??
No. Avid releases when they're ready. You will see it posted on the Technical Alerts.
__________________
Janne -- what we do in life, echoes in eternity
Reply With Quote
  #12  
Old 12-01-2013, 04:44 AM
DJ Bechara's Avatar
DJ Bechara DJ Bechara is online now
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 1,244
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

Thanks ! :) Awaiting ....
__________________
Mac Pro 6 Core Intel Xeon 16 GB Ram
Eleven Rack
Apogee Thunderbridge
Apogee Symphony I/O
Axiom A.I.R 49 Keyboard

Pro Tools 11
Reason 7.1
Cubase 6.5
Logic Pro X

Stylus
Trilian
Omnisphere
Instrument Expansion Pack 2.0
Waves CLA Compressors 9.2
Waves Certification Bundle 9.2
Kontakt, Massive, Sylenth
Camel PhatSpace, MAAG EQ
Reply With Quote
  #13  
Old 01-21-2014, 01:16 PM
alexmine alexmine is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Earth
Posts: 7
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

I too would love ANY word from Avid regarding whether they have ANY intention of EVER making a Mavericks-compatible PT 10 version. Like many, I have the dual PT10/11 license. But I got forced into Mavericks due to a computer upgrade.

I really like 11. However, I have templates with older incompatible plugs (specifically samplers) that I've built up over the last 10 years. I need these for my paid, day-to-day work. And this issue has caused me many headaches.

I get that change is needed. And I am on board with that. I do get the big picture here. However, I've tried contacting Avid through twitter and searched these forums far and wide and there's been nothing but radio silence on this issue since the beginning. Avid has been completely unhelpful and disappointing on this front.

In light of today's 11.1.2 release, it would be incredibly helpful to me (and clearly others here) if Avid could shed at least some light on this question. I don't need to know when. Just a simple 'yes' or 'no' so I can make plans around it. Is that too much to ask?
Reply With Quote
  #14  
Old 01-21-2014, 01:57 PM
Craig F's Avatar
Craig F Craig F is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2000
Location: LA, CA
Posts: 10,540
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

Avid rarely releases there product plans but would be nice to know one way or the other

If I make it to NAMM I may do some arm twisting
__________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We are not mind readers: Help Us Help You


"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #15  
Old 01-22-2014, 10:38 AM
alexmine alexmine is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Earth
Posts: 7
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

@ Craig F - Please report back if you find anything out. Avid has really dropped the ball on this one. There are many people who have spent many thousands of dollars supporting this company who have been left in the lurch on this issue. Any info would be helpful. So thank you in advance for trying!

Of course, (if you're reading this Avid), an official statement clarifying what's to come would be ideal.

The cynic in me wonders whether Avid is stalling to hedge and see if they can turn the release of Mavericks into an excuse to break their promise of a fully-supported transition period between formats and just outright stop supporting Pro Tools 10 at this juncture. Their lack of any statement to the contrary concerns me greatly on this front.

Of course, they could put all the rumors and speculation to rest with a simple 'yes' or 'no' statement. And even if the answer is no more PT10 ever, I think people would respect that more than the currently policy of radio silence. Avid, you're going to upset a great many people if you flake out on PT10 support. But please just be honest and let us know. Your paying customers deserve that, at least. Thank you.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-22-2014, 03:10 PM
dr_daw's Avatar
dr_daw dr_daw is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cariboo, BC
Posts: 483
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

alexmine,

I've given up hope after seeing that Avid has already released PT 11.1.2. There are people running PT 10 on mavericks, jsut the uninstaller doesn't work. I'm contemplating doing a Mavericks clone without PT's, then install PT 10 and run it. If I need to uninstal it, I'd have a clone of the clean system. That's an option.

Another would be to purchase ML and roll back you OS? All workarounds, but I'm not holding my breath for PT10 support on Mavericks.
__________________
FBR recording - https://www.facebook.com/fromthebase...cordsrecording
@FBRrecording - twitter
Soundcloud - https://soundcloud.com/fbrrecording

Mobile rig

MBP 15" Mountain Lion 10.8.5, i7 2.6Ghz, 8Gb DDR, 750Gb 7200rpm internal, PT 10.3.8, Focusrite Saffire Pro 40, Focusrite Octopre MkII, Glyph GTP50 1TB, M-audio Keystation 49, Arturia MiniV, Waves RenBundle, Rapco Iso/split, M1 Active monitors, Equator D5 monitors
Reply With Quote
  #17  
Old 01-22-2014, 05:31 PM
Fidelis Fidelis is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sao Paulo - Brazil
Posts: 812
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

AVID will not support PT 10 on Mavericks.

If they would, we would already know it.
__________________
http://www.ricardomosca.com

Intel Mac Pro 2.66GHz Quad, 14GB RAM, OSX 10.8.5, PT HDX, PT 10.3.8, PT 11.1.2 (not using it yet), SSL 4040G+, tons of outboard
Mac Book Pro 2.4Ghz Duo, 4GB RAM, OSX 10.7.4, PT HD 10.3.2
Reply With Quote
  #18  
Old 01-22-2014, 06:30 PM
dr_daw's Avatar
dr_daw dr_daw is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cariboo, BC
Posts: 483
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

Anyone want to buy my PT 10 asset? LOL
__________________
FBR recording - https://www.facebook.com/fromthebase...cordsrecording
@FBRrecording - twitter
Soundcloud - https://soundcloud.com/fbrrecording

Mobile rig

MBP 15" Mountain Lion 10.8.5, i7 2.6Ghz, 8Gb DDR, 750Gb 7200rpm internal, PT 10.3.8, Focusrite Saffire Pro 40, Focusrite Octopre MkII, Glyph GTP50 1TB, M-audio Keystation 49, Arturia MiniV, Waves RenBundle, Rapco Iso/split, M1 Active monitors, Equator D5 monitors
Reply With Quote
  #19  
Old 01-22-2014, 07:34 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 3,449
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

Quote:
Originally Posted by Fidelis View Post
AVID will not support PT 10 on Mavericks.

If they would, we would already know it.
Well statements like that can bite you in the behind as Avid have not said anything about NOT supporting that aswell as they haven't said they WILL support that config so let's see what arises after Namm

Best of Luck
Christopher
__________________
-------------------------------------
Main Studio Room
MAC Pro Quad Core 32 GB RAM
MBPro Quad i7 16 GB 2 x SSD
PT HD11 & HD10 - Apollo Quad
Pro Tools HDN HD 8x8x8 i/o
Avid ICON D-Control ES 32


Production // Writing Room
Avid Artist Mix x 2
Avid Artist Control x 1
Avid Artist Transport x 1
-------------------------------------

South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB
Reply With Quote
  #20  
Old 01-23-2014, 07:05 AM
audiobob's Avatar
audiobob audiobob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston
Posts: 723
Default Re: Will Pro Tools 10 be supported in Mavericks?

Quote:
Well statements like that can bite you in the behind as Avid have not said anything about NOT supporting that aswell as they haven't said they WILL support that config so let's see what arises after Namm

Hey Southside...I would have agreed with this statement in early January, but seeing 11.1.2, I'm convinced it won't happen..and you know that fine with me. It's not the supporting or not supporting of Mavericks that concerns me...it's the lack of communication of Avid to their user base when it comes to stuff like this. I realize they can't spout off every little detail about their future plans.....but a little word on this would go a long way. This has been said about them in many aspects recently and info about Mavericks and PT10 is very important to studios, seeing that Mavericks comes loaded with new Macs now and people need to know this to move forward with budgets in the new year.

I'm not a big complainer, I love Pro Tools and am not going anywhere, but I have a feeling (and a feeling is all it is) that some time down the line the official word of non support of Mavericks with PT 10 will just show up in a compatibility document somewhere. And that feeling is determined by my perceived history of Avid's handling of this kind of stuff. I hope I get bit in the behind with this statement, and will be very happy if I am. I'm not sure how Namm will play a part in this.
__________________
Bob Vance
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 and OSX Mavericks marcoegizi Pro Tools Software (Mac) 29 08-30-2014 11:08 PM
Pro Tools 11.0.3 / Mavericks David Whittaker Pro Tools 11 Discussion 15 01-12-2014 07:48 AM
Pro Tools SE and Mavericks LizardWizard Pro Tools SE and Essential (Mac) 2 12-08-2013 05:22 AM
Please HELP pro tools 10 and OS X mavericks bigsmokeproductions Pro Tools 10 Discussion 11 11-14-2013 11:16 AM
Mavericks Pro Tools 11 IMAC27 Not Supported? sessionguitarist2013 Pro Tools 11 Discussion 11 11-05-2013 12:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com