Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-08-2013, 08:30 AM
PatriotsBiker PatriotsBiker is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Gone
Posts: 502
Default Re: Softube AAX64 is here

Yay!!!!!!

The knob is on the left hand side of one of the Focusing EQ, fwiw. The EQ has an off switch, too. I've, in a sense, been using the saturation knob since the MB-7 came out.


Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
Aaaannnnd...it works flawlessly, sports fans! Thanks guys!!!!
Of course, now I'm convincing myself I need the Tube Tech strip. GAS (Gear Acquisition Syndrome) seems to have been replaced by SAS
(Software Acquisition Syndrome.)
It's very nice, as is the grand channel. Having both is so nice.

I would not have been able do it except for a huge sale late this past Spring, but what the heck. Good stuff.
Reply With Quote
  #12  
Old 11-08-2013, 11:24 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 13,495
Default Re: Softube AAX64 is here

They are all installed and running well here.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom
No.1 on Wish List... Track Freeze

Pro Tools 11.2.1 (11.1.3 for clients) ~HDX~HDN
HD Omni +192 I/O
Intel Hexcore i7, SSD
Gigabyte GA-X79-UD3
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
MOTU 24 I/O W/PCI 424
Outboard, UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #13  
Old 11-08-2013, 01:37 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 3,447
Default Re: Softube AAX64 is here

Yayyy Same here

The softube plugins really sounds awesome and I forget how well they work since Softube have been M.I.A for awhile in PT11HD so Great Job Softube

Chris
__________________
-------------------------------------
Main Studio Room
MAC Pro Quad Core 32 GB RAM
MBPro Quad i7 16 GB 2 x SSD
PT HD11 & HD10 - Apollo Quad
Pro Tools HDN HD 8x8x8 i/o
Avid ICON D-Control ES 32


Production // Writing Room
Avid Artist Mix x 2
Avid Artist Control x 1
Avid Artist Transport x 1
-------------------------------------

South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB
Reply With Quote
  #14  
Old 11-08-2013, 03:22 PM
lowlights lowlights is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 300
Default Re: Softube AAX64 is here

Also impressed with their claims of each plug-in being lighter on the CPU via rewriting the code from the ground up. That's just ... above and beyond. Other developers - please take note. 64-bit PLUS improved efficiency ...
Reply With Quote
  #15  
Old 11-08-2013, 03:38 PM
PatriotsBiker PatriotsBiker is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Gone
Posts: 502
Default Re: Softube AAX64 is here

Quote:
Originally Posted by lowlights View Post
Also impressed with their claims of each plug-in being lighter on the CPU via rewriting the code from the ground up. That's just ... above and beyond. Other developers - please take note. 64-bit PLUS improved efficiency ...
I hear what you're saying, but that decision is normally not one for the developers to make. They can beg, but they don't get their own way very often.
Reply With Quote
  #16  
Old 11-08-2013, 09:23 PM
darbyclash34 darbyclash34 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: New Orleans
Posts: 99
Default Re: Softube AAX 64 is out!!!

I love these guys. Great plugins, and while it may have taken a little bit longer than expected to get AAX 64 done, they hit it out of the park by dramatically improving CPU usage. Between this, Pro Tools 11's better CPU handling, and my incoming UAD-2 (hopefully AAX 64 soon) I'll feel like my over clocked sandy bridge hackintosh is a brand new machine!
Reply With Quote
  #17  
Old 11-08-2013, 09:26 PM
darbyclash34 darbyclash34 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: New Orleans
Posts: 99
Default Re: Softube AAX 64 is out!!!

Oh and Mavericks support coming soon, which also has greatly improved the responsiveness of my iMac and my MacBook Air. So hopefully it'll offer the same improvements on my PT machine.
Reply With Quote
  #18  
Old 11-08-2013, 11:32 PM
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 340
Default Re: Softube AAX64 is here

Just demoed and purchased the (Tube-Tech CL 1B) and the (Summit Audio TL-100A) Very happy! Will be trying some of there other plugins. It will be great to have the AAX 64bit Saturation Knob back soon. I missed this one!
__________________
Pro Tools 11.2.1 HD | PTHD Native Card | PTHD/IO 16x16 digital | Tascam DM24 32CH Board | (New) Mac Pro Late 2013 3.5GHZ Dual D500 1TB Internal PCI-e SSD | OSX Mavericks 10.9.4 | 32GB Ram | External (Kontakt Drive) Samsung 250GB EVO SSD | (Kontakt Drive) 256GB Crucial M4 SSD | (2) 2TB Western Dig. Black | Macbook Pro MidYr2010 | OSX Mavericks 10.9.4 | Plugins | Waves, Softube, SSL, Blue-Cat, Lexicon, Eastwest, Native-Instruments, PSP, Voxengo, UAD, Slate Digital, Plug&Mix etc.
Reply With Quote
  #19  
Old 11-09-2013, 11:08 AM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 5,138
Default Re: Softube AAX64 is here

Quote:
Originally Posted by zion View Post
Just demoed and purchased the (Tube-Tech CL 1B) and the (Summit Audio TL-100A) Very happy! Will be trying some of there other plugins. It will be great to have the AAX 64bit Saturation Knob back soon. I missed this one!
CL1b is by far my favorite vocal software compressor!!
__________________
AKA: hOBODOM
TRASHER Pro Tools Utility

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack

Intel I7 3930k
Gigabyte x79 UD5
16 GB g skill ddr 3 1600
Nvidia 640
lots of drives...
w7\w8 64
Reply With Quote
  #20  
Old 11-09-2013, 08:01 PM
treason treason is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 127
Default Re: Softube AAX64 is here

Quote:
Originally Posted by Bobogura View Post
YES Finally :)

http://www.softube.com/index.php?id=news31

Only Slate left for me now. Come on Steven :)
Awesome! SofTube is up and running in AAX-DSP and fantastic! PT11 HDX Rocks - thanks to SofTube!


I've got UAD, Slate (VCC/VTM/FG-X), Kush Audio and Sonnox SuprEssr left.

Thank you again, SofTube!
__________________
T-
-----
Waterstreet Studio Main: MacPro 2012 (12C@3.06GHz), 48GB @1333MHz, 2x 512GB SSDs, 6x WD Caviar HDDs.
DSP & IO : Pro Tools HDX2(10.3.8 and 11.2.1), Dual UAD Octos, AVID 16x16 IO(2), AVID 8x8x8 IO.
Plugins: Avid, Pitch'n'Time, Plugin Alliance, Softube, Sonnox, SoundToys, Slate, UAD, Waves, VEP, etc.
Hardware: API, Chandler, Hardy, Moog, Neve, Shadow Hills, Smart, SPL, Summit, TC Electronic M6000, UREI, etc.
Microphones: Telefunken, Neumann, Shure, Audio Technica, AKG.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Urs aax64 ?? Fredrik I AAX Plug-ins 6 10-14-2013 08:26 AM
A.O.M. now AAX64! Simon Morrison AAX Plug-ins 0 09-26-2013 11:26 PM
PianoTeq AAX64 Now Chingy AAX Plug-ins 1 09-19-2013 08:17 AM
TCE and XForm AAX64 released in AAX64 sunburst79 Pro Tools Post & Surround 6 09-15-2013 10:18 AM
UVI Coming in at AAX64 DetroitT AAX Plug-ins 16 07-12-2013 03:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com