Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 11 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2013, 12:45 PM
cricket cricket is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 9
Default Update from 9 to 11 worth it?

I've been running Pro Tools 9 since it came out on my Macbook Pro with my 003 Rack. I'm thinking maybe I should upgrade since Protools is now at version 11. Would I see any major improvements and would I still be able to use my 003? Any issues I should consider before making the jump or is it best to wait?
Thanks for reading.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2013, 02:18 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 5,287
Thumbs up Re: Update from 9 to 11 worth it?

Quote:
Originally Posted by cricket View Post
Would I see any major improvements and would I still be able to use my 003?
Yes and yes.
Quote:
Originally Posted by cricket View Post
Any issues I should consider before making the jump or is it best to wait?
Check with the developers of your plug-ins to verify that they have AAX2 (aka AAX64) versions. If not, then their plug-ins will not work with v11.
__________________
-Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.9)
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2013, 03:03 PM
Laslo Laslo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Sweden
Posts: 3
Default Re: Update from 9 to 11 worth it?

For me the transition was not worth it since the majority of my plug-ins are RTAS, from vendors who either don't exist any more or don't want to make new versions of their plug-ins.
Not to mention all the funky home brewn VST-plugins i'm using.
FXpansions, last time I asked doesn't seem to be bothered with AAX.
I'm glad I didn't upgrade both my V10 licences. Then I'd really be up #@%& creek.
I'm of course talking strictly economical, I love the new 64 bit Pro Tools.
Had I the cash I'd try to find new AAX-equivalents of my old plugs right away.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.3 Update - Windows shutdown issue has returned. Update at your own risk. crm0510 Pro Tools Software (Win) 14 09-19-2012 01:50 PM
Im a Pro Toolshd 9 pci-x user, worth to update to hd10 software? rabben82 Pro Tools Software (Win) 1 10-27-2011 04:01 AM
Snow Leopard worth the update?/mac quad djkiller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 10-23-2009 04:02 PM
6.4 to 6.7 - worth it? pk_hat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-23-2005 10:56 PM
Does it worth it? zer0to 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 12-13-2002 03:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com