Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > RTAS & TDM Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-27-2013, 09:59 PM
gross1 gross1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Baltimore, MD
Posts: 7
Default Help with Celemony's Melodyne Editor 2

Hello everyone,

I just purchased the latest edition of Melodyne Editor Version 2. After installing it and using it as a plug-in with Pro Tools (version 7, yes i'm in need of an upgrade), it began slowing my Mac (version 10.6) down a bit. After I transferred my audio to Melodyne, the "play" button wouldn't repeat any audio that was altered and i kept receiving error messages about increasing my computer's buffer size. I was forced to restart Pro Tools multiple times after both programs froze over and over.

Can anyone offer some advice on how to resolve this dilemma? I'm confident my Mac has enough space with over 2 GB of storage left.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2013, 10:00 PM
gross1 gross1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Baltimore, MD
Posts: 7
Default Help with Celemony's Melodyne Editor 2

Hello everyone,

I just purchased the latest edition of Melodyne Editor Version 2. After installing it and using it as a plug-in with Pro Tools (version 7, yes i'm in need of an upgrade), it began slowing my Mac (version 10.6) down a bit. After I transferred my audio to Melodyne, the "play" button wouldn't repeat any audio that was altered and i kept receiving error messages about increasing my computer's buffer size. I was forced to restart Pro Tools multiple times after both programs froze over and over.

Can anyone offer some advice on how to resolve this dilemma? I'm confident my Mac has enough space with over 2 GB of storage left.

Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 05-28-2013, 05:48 AM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 1,216
Default Re: Help with Celemony's Melodyne Editor 2

Try "Open in 32bit"
Close PT's Get Info for Melodyne Tick the check box for 32 bit.
Increase buffer size as needed and note your CPU usage (-1)
__________________
(Help us Help You)

PT's HD11.2.1 / HD10.3.9, (Testing System)
HDX-1, Omni, MOTU 896 (Core audio)
MP-5,1 Dual 6 core, 24 Gb, OS 10.10
(10.9.4 clone, 10.8.5 Rotated out clone)
----
Stereo, 5.1, 7.1 music creation.
----
[Mini with SSD's and HD11 (CPTK upgraded)]
[2-HD3's still in action](2 more HDX added)
----
iMac (2008) 8GB PT's 11 regular
Reply With Quote
  #4  
Old 05-28-2013, 07:55 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 27,266
Default Re: Help with Celemony's Melodyne Editor 2

Before using Melodyne, I always up the buffer to 1024(Melodyne uses a lot of horsepower). Once I have finished tuning, I drag the Melodyne plugin to a blank track(AUX or AUDIO) beside the original track(the audio moves with the plugin), and then bus it back to the original track and record on a new playlist. Once its done, I delete the blank track with the plugin(or Hide and Make Inactive, if I think I might need to revisit).
__________________
Gigabyte GA-EX58A-UD3R, Intel i7 950, 12 gig Corsair DDR3, PNY GeForce 210, HD/Native, HD IO, 192 IO, PT10HD, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Focusrite and Midas..............................
http://www.myspace.com/cswstudio
www.capricornsoundworks.com

The cool thing about digital is; there's 4 ways to do everything. The bad thing about digital is; there's 4 ways to...........

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 05-28-2013, 08:01 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 27,266
Default Re: Help with Celemony's Melodyne Editor 2

Pro Tools 7 and 10.6?? I don't think that's supported. 2GB of free space on the hard drive?? Not enough(you should maintain about 15% free(of the total drive space). Are your sessions on the system drive?? Totally not supported. Per DUC rules:
Please post your message once only to the correct forum
Please pick one of your threads to keep and delete the other(s)
__________________
Gigabyte GA-EX58A-UD3R, Intel i7 950, 12 gig Corsair DDR3, PNY GeForce 210, HD/Native, HD IO, 192 IO, PT10HD, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Focusrite and Midas..............................
http://www.myspace.com/cswstudio
www.capricornsoundworks.com

The cool thing about digital is; there's 4 ways to do everything. The bad thing about digital is; there's 4 ways to...........

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Melodyne editor vs Melodyne plugin smpkeys Pro Tools 9 Discussion 3 03-17-2011 12:33 AM
Melodyne Users - Melodyne Editor Beta release imminent! Driven01 Pro Tools M-Powered (Mac) 2 09-18-2009 06:31 AM
Melodyne Users - Melodyne Editor Beta release imminent! Driven01 Pro Tools M-Powered (Win) 2 09-18-2009 12:15 AM
Celemony's Melodyne Uno dizzyzuma 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-14-2005 12:19 AM
Celemony's Melodyne: Where to buy? fingerz88d Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-01-2004 08:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com