Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2012, 08:43 AM
tj_davies tj_davies is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,220
Default New Automation Nudge Behaviour

Hi guys,

does anyone find the new automation nudge behaviour useful?
I cannot think of a workflow where it helps, when Pro Tools adds breakpoints on diagonal lines when nudging automation. I always find myself deleting the automatic created corner steps after nudging.
Who would want steps in their automation when nudging?
Or am I missing a great feature here?

Does anyone know a way to switch this behaviour off, so we can nudge automation as we did before 10.3.2?

Thanks for any help. Or comment on whether you find this new feature useful or a pain in the ...

Thanks,
Timothy
__________________
G5 10.13.6
PT Ultimate 2019.12.0
www.pearls-music.com
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2012, 09:23 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,226
Default Re: New Automation Nudge Behaviour

I feel like the new behavior prevents those awful 5-minute automation slopes that are inadvertently created when something is edited after the mixing has started. So in that way, the app feels a little safer.

On the other hand, I do like occasionally nudging breakpoints, especially during fade-outs. Like you, I'm annoyed by having to delete the new points. The best solution might be a modifier key that turned additional breakpoints off during nudging.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2012, 06:37 AM
jahtao jahtao is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 218
Default Re: New Automation Nudge Behaviour

Going on the record: I do NOT like this new behaviour!! : )
Reply With Quote
  #4  
Old 12-17-2012, 09:31 AM
Lisa J Lisa J is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Los Angeles
Posts: 1
Default Re: New Automation Nudge Behaviour

This makes me crazy. I used nudge in automation all the time. Before it would just move the breakpoint and adjust the arc or shape before it to reflect the new location of the breakpoint. It was extremely useful. Not anymore.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-22-2012, 01:40 AM
bing181 bing181 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 126
Default Re: New Automation Nudge Behaviour

Yep, complete disaster. I nudge automation all day long, and it's a complete and utter PITA.

What were they thinking? How can this be an "added feature"??? Try nudging the one breakpoint 4 or 5 times (as I often do, to get it where I want it), and see the mess that's created.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-22-2012, 07:00 AM
Felix Rost Felix Rost is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Berlin, Germany
Posts: 559
Default Re: New Automation Nudge Behaviour

Can anybody say if it is fixed in 10.3.3 ?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-22-2012, 08:41 AM
danijel danijel is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Serbia
Posts: 160
Default Re: New Automation Nudge Behaviour

Quote:
Originally Posted by Felix Rost View Post
Can anybody say if it is fixed in 10.3.3 ?
No.
__________________
Danijel Milosevic
Reply With Quote
  #8  
Old 12-23-2012, 11:54 PM
bing181 bing181 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 126
Default Re: New Automation Nudge Behaviour

Anyone had any word from Avid on this?
Reply With Quote
  #9  
Old 02-01-2013, 05:55 PM
Berolzheimer Berolzheimer is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Glendale, Ca
Posts: 7
Default Re: New Automation Nudge Behaviour

I'm with you guys, this SUCKS.
Avid guys, please change it back.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-01-2013, 07:55 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,226
Default Re: New Automation Nudge Behaviour

Maybe Avid can code a middle-ground solution that would always create breakpoints on clip edges in waveform view, but never create them in automation-graph view.

What do you guys think? This would be the best of both worlds for me.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.2 Glide Automation Behaviour moofie Post - Surround - Video 22 01-10-2013 04:44 AM
10.2 Glide Automation Behaviour moofie macOS 0 06-05-2012 03:24 PM
Possible to change direction of Nudge 1/Nudge 8/Nudge Bank switches? EricHirsch ICON & C|24 1 08-13-2009 08:07 AM
Nodes created in automation when using Nudge alistatic Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-24-2007 12:12 PM
NUDGE BUG NUDGE BUG!! Why wont you go away you little weasle?!?! Mt.Everest Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 09-06-2001 11:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com